Zilele se scurg spre final de an. Gândurile oamenilor tind spre sarbatori. Dar pâna la fascinanta perioada a sarbatorilor de iarna, românii isi sarbatoresc ziua nationala. Ca unii se gândesc doar la fasole cu ciolan iar altii doar la aspectul ca e zi libera, chiar daca nu cu totii recunoastem, avem in suflet un sentiment de mândrie ca suntem parte a acestui popor.

Despre insemnatatea acestei zile vom vorbi intr-un alt material. Astazi am ales sa vorbim despre un simbol al tarii noastre, un simbol care i-a reunit pe românii de pretutindeni atunci când demonstreaza, isi sustin sportivii in competitii si situatiile ar putea continua. „Tricolorul”, drapelul României, ar trebui sa fie la mare pret in aceasta perioada. In acest sens am facut o „cercetare” de piata, sa stim cam de unde am putea cumpara un steag, si la ce pret, daca ne propunem sa achizitionam unul pentru 1 Decembrie.

Astfel, la un hypermarket din apropierea insulei de agrement, surpriza. Nici urma de steaguri in rafturi. Una din angajate de pe raion a spus ca poate vor primi zilele urmatoare. Am vizitat si un stand unde o doamna vindea lucruri de artizanat: ii, palarii cu pangliga tricolora, cojocele, etc…dar steaguri…ioc. Doamna respectiva ne-a asigurat ca a avut steaguri la vânzare, s-au dat dar nu se prea…vând.

PUBLICITATE

Cu aceasta explicatie „dementiala”, am plecat sa ne incercam norocul in alta parte. La un alt hypermaket din zona I.L. Caragiale unde am gasit steaguri cu preturi intre 2,99 lei si 16,99 lei, in functie de marime. Tot aici, am vazut pe rafturi si esarfe tricolore dar si alte produse cu insemne nationale.

Am incercat si in librarii. Intr-o astfel de unitate dintr-o zona mai periferica am descoperit steaguri cu preturi de la 2 lei, cele de birou, pâna la 15 lei pentru un drapel de 2m/1,5m, iar doamna de la casa de marcat ne-a asigurat ca se vând bine.

Intr-o librarie din zona centrala am gasit cea mai mare varietate de steaguri, dar cu preturi ceva mai mari. 10 lei un steag mic, 22,50 un fanion, 21,50 lei un steag exterior, iar un drapel mare franjurat ajunge la 72 de lei.

Mai mult decât atât, steagurile sunt in trei modele: tricolor, U.E. si N.A.T.O. Numai ca se vând moderat, dupa cum ne-au spus doamnele responsabile de locatie. Deci variante sunt. Acum depinde de fiecare dintre noi cum vrem sa intâmpinam ziua nationala pâna la care au ramas doar câteva zile.

Ca alegem sa ne punem un tricolor mic la masina, un fanion pe birou sau sa arboram acasa, in balcon, un drapel national, nu arata decât ca suntem buni români. Câti dintre noi vom face acest lucru? Vom vedea pe 1 Decembrie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ