Am fost instiintat ca actorul Mircea Diaconu a semnat, in calitate de eurodeputat, un document pentru dezmembrarea României. Pe Internet scandalul este in toi, la televizor mai e putin si se cere linsarea acestuia.

Lumea se cutremura: cum a putut sa faca asa ceva?! Nesimtitul! Nenorocitul! Nemernicul! Injuraturile curg gârla pe Facebook, promteristele scrâsnesc din dinti când ii pronunta numele, mai e putin si, probabil, banda de batausi infiintata de un obscur partid extremist il va lua in colimator. Si totul pentru nimic.

Pentru ca, desi toata lumea comenteaza si-l face tradator pe Mircea Diaconu, aproape nimeni nu a citit documentul pe care l-a semnat. Si nu l-a semnat singur, ci impreuna cu Renate Weber. Care este aproape absenta din discutie, toate laturile fiind aruncate in capul lui Diaconu.

Ce scrie in acel document? Ca, pentru a depasi problemele nationaliste, conflictele dintre natiunile Europei, este necesara o mai buna integrare. Practic, este doar o alta formulare pentru argumentele intemeietorilor UE. Iar documentul nu are nici un fel de valoare juridica, e doar o declaratie politica. Un manifest care nu produce nici un fel de efect legal.

Bine, veti spune, daca nu e nici o problema de ce este atacat Diaconu? Pai, ia sa vedem, de ce daca au semnat doi eurodeputati români, Renate Weber nu pateste nimic iar Mircea Diaconu este balacarit intr-una?

Ia sa ne amintim cum a ajuns el parlamentar european, in ciuda tuturor piedicilor puse, cum un intreg sistem a incercat sa-l ingenuncheze… Sa ne amintim câte institutii au fost angrenate in incercarea de a-l face sa esueze, câte batalii a purtat in instante, cum a strâns de unul singur semnaturi prin toata tara si cum, chiar si dupa ce a câstigat scaunul de europarlamentar, a fost reclamat la Bruxelles ca l-a ocupat ilegal.

Sigur, Mircea Diaconu este unul singur. Nu poate face prea multe, nu reprezinta un pericol pentru cineva sau pentru ceva. De ce, atunci, aceasta campanie turbata impotriva sa? Raspunsul nu poate fi decât ca e vorba de o razbunare a celor invinsi si o incercare de avertisment pentru cei care nu se vor supune Sistemului.

Culmea este ca aceasta incercare are mari sanse de succes, românii inghitind cu placere tot ce le este livrat pe post de „stiri”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

 1. Nu am citit acest Document!!!!;>,ar fi o prostie sa comentez:::>>>
  Totusi eu il simpatizez pe actorul Mircea Diaconu,pentru tenacitate si pentru
  faptul ca sotia lui Diana Lupescu este din Bacau.

 2. Sa nu uitam ca Mircea Diaconu a fost sustinut puternic in campania electorala de trustul lui Voiculescu, nu a castigat el de unul singur batalia electorala fara sprijin.

 3. Dezmembrarea tarii, nici in gluma nu trebuie pusa, darmite in ” bascalie “, ca M. D Dar cine este exemplu R.W ?! Pacat ca au fost alesi si reprezinta ROMANIA. Niste netrebnici.

 4. Eu cred că deja UE s-a abătut cu mult de la scopul pentru care a fost concepută, adică acela de a fi o Uniune Vamală, pentru o mai bună circulație a mărfurilor printre cele 25.000 de granițe ale celor tot atâtea state, stătulețe, regate și principate. Această federalizare forțată având-o pe Merkel și Hollande (Ger+Fr) în frunte nu se deosebește cu mult de fostul monolit URSS, puterea discreționară pe care și-o arogă Bruxelles-ul neavând nimic în comun cu cerințele și nevoile diferitelor state componente. Pentru statul neieșit din evul mediu care este Românica, chiar și acest jug este un pas în față în momentul actual, dar în momentul când vom călca pragul către modernitate vom conștientiza că politica europeană poate fi contrară intereselor populației de pe aceste meleaguri.

  • Uniune vamala a fost la inceputuri. Ulterior, a evoluat la o uniune statala, o federatie de state. Cand am aderat la UE stiam la ce aderam, respectiv la o forma suprastatala, careea ii vom ceda o parte din suveranitate. Nu se poate spune ca nu stiam ce facem.

   Nu mai putin adevarat este ca in ultimii ani, UE s-a transformat si nu mai tine cont de reguli, impunand vointa a doar cateva state.

 5. Poate declaratia aia ascunde mai mult decat pare la prima vedere. Poate e o invitatie adresata politicienilor si ONG-urilor cu finantare vest europeana sa nu mai invoce nationalismul, sa nu-l mai incurajeze, sa-i atace adeptii de pe scena politica si culturala. Cam asa se da tonul la cantec in UE. Apoi, odata hora pornita, nationalismul incet incet dispare, iar functionareii de la Bruxelles isi pot face de cap, fara sa ma intampine rezistenta nationalistilor din est ( e cu adresare destul de directa recomandarea asta), rezistenta la fel si fel de politici de inlocuire a populatiilor, de acaparare a pamanturilor, etc. Nu cred ca acu, cand UE se clatina, tocmai nationalismele e problema cea mai mare. Sau e? Dar pt cine?…

  • Imi plac la nebunie comentariile astea cu DACA si POATE. Ia, omule, si citeste declaratia ca e publica si iti dai cu parerea dupa aia, nu o mai lua cu teoriile conspiratiei…

LĂSAȚI UN MESAJ