Cum se văd șapte decenii de viață în oglinda cuvintelor

Omul de afaceri cu cele mai multe proiecte cu finanțare europeană din județul Bacău și, poate, din toată Moldova, ing. Constantin Popa, doctor în montanologie și proprietar al două pensiuni de înaltă clasă în Slănic Moldova și Moinești, a sărbătorit pe 22 februarie 70 de ani de viață.

Cu această ocazie, lansează o carte evocatoare pe care a intitulat-o „Un om în oglinda cuvintelor.

Evenimentul va avea loc pe 23 februarie la Pensiunea Royal, din Moinești, și va reuni membrii familiei sale, prieteni, parteneri de afaceri și colaboratori în toate proiectele pe care le-a manageriat sau în care a participat. Prezentarea cărții va fi făcută de prof. Vilică Munteanu, cel care a și îngrijit această ediție, alături de jurnalistul Mihai Buznea și de colegul de generație al sărbătoritului, gl.bg. (r) Neculai Rotaru – prieten cu care în copilărie și adolescență a hălăduit pe meleagurile natale din comuna Glăvănești.

Volumul cuprinde și un „Cuvânt înainte” despre „capitalul mediatic” al lui Constantin Popa, semnat de Mihai Buznea, dar și capitolul „Viața în coadă de… pancreas”, supranumit „Un roman în rezumat”, în care septuagenarul face haz de necaz de o încercare grozavă prin care a trecut și în care și-a pierdut coada propriului pancreas. Stau alături, în aceeași ediție, mesajele transmise de prieteni, între care personalități proeminente. Ei dau viață unei veritabile oglinzi a cuvintelor.

Cartea este un excurs biografic și autobiografic și descrie și drumul prin viață timp de șapte decenii al autorului, dar și lumea uneori surprinzătoare prin care a trecut. De la acest eveniment vom reveni cu un reportaj.

Alte articole