In fiecare an, intr-un orasel din China se tine un festival. Specificul acestuia este ca in cadrul festivalului se serveste carne de câine si pisica. Aceste animale se manânca in China inca din antichitate, adica de pe vremea când cainele era considerat o delicatesa si pe actualul teritoriu al Angliei si in Franta, Germania sau Elvetia.

Intre timp, cultura occidentala a considerat ca nu trebuie mâncat câinele. In Orient, insa nu s-a produs aceasta schimbare. Prin urmare, in China, Coreea, Japonia, Taiwan sau Vietnam se consuma, in mod obisnuit, acest animal.

Revenind la festivalul chinezesc, anul acesta s-a produs o mare fierbere pe retelele sociale, cu petitii si mesaje trimise dintr-o parte in alta pentru a se stopa uciderea câinilor.

PUBLICITATE

Fenomenul este bizar, pentru ca inca nu am auzit de o petitie a indienilor pentru a se opri consumul carnii de vita in Occident si nici de vreun protest al musulmanilor vizavi de faptul ca românii manânca porc.

Fiecare cultura are particularitatile sale; cheia intelegerii reciproce este ca membrii fiecarei culturi sa-si respecte traditiile si obiceiurile.

Nimeni nu este detinatorul adevarului absolut; faptul ca noi am fost educati sa ne repugne carnea de câine si, mai nou, cea de cal, asta nu inseamna ca in alte parti, unde nu exista aceasta restrictie culturala, ar trebui sa fie interzis consumul doar pentru ca noi vrem asa.

Mai interesant este faptul ca, desi exista si alte tari mari consumatoare de carne de câine – in Coreea de Sud se consuma 100.000 de tone anual – protestul de pe retelele sociale este indreptat doar impotriva Chinei. Sa aiba legatura cu recentul conflict americano-chinez legat de insulele din Marea Chinei de Sud? Nu de alta, dar SUA au experienta in astfel de jocuri psihologice.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Uite si solutia salvatoare pentru cetateanul roman…hai sa exportam carcase de maidanez! Daca s-ar oferi cate 2-3 lei pe cap de maidanez, eu cred ca boschetarii care se ocupa si cu colectarea diferitelor deseuri (fier, plastic, aluminiu, cupru) ar rezolva problema de nerezolvat a primarilor. Eu chiar sunt de parere ca s-ar face bani buni cu o astfel de afacere.

LĂSAȚI UN MESAJ