Un detinut a reusit sa insele mai multe persoane din Bacau si alte judete din tara * afacerea a fost gândita in inchisoare, de unde mai multi detinuti sunau la intâmplare pe fix sau mobil si-i anuntau pe oameni ca au câstigat diverse premii * omul de legatura al detinutilor, aflat in libertate, colecta “taxa de premiere” de la cei pacaliti

Florin V. (26 ani), din Galati, a fost condamnat de Judecatoria Moinesti la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru complicitate la inselaciune, iar dosarul se judeca acum la Curtea de Apel dupa ce Parchetul Judecatoriei Moinesti a contestat sentinta. Inculpatul nu este la prima infractiune, insa, pentru ca a regretat fapta si s-a angajat sa-i despagubeasca pe cei pacaliti, anchetatorii i-au dat neinceperea urmaririi penale.

Una dintre plângerile impotriva lui a fost inregistrata in august 2011, la Inspectoratul de Politie Ilfov. Mihai M., din Magurele, a reclamat atunci ca mama sa a fost sunata pe telefonul fix de o persoana care s-a dat drept angajat al Romtelecom si a anuntat-o ca a câstigat un concurs organizat de companie in colaborare cu BCR si Bingo Metropolis. Femeia a fost anuntata ca a câstigat un premiu de 15.000 lei, iar pentru a intra in posesia banilor trebuia sa trimita prin posta suma de 550 de lei.

PUBLICITATE

Fiul ei a cerut detalii, dar nu s-a gândit o clipa ca e vorba de o teapa si a trimis de la Oficiul Postal Magurele, prin transfer online, suma de 516 lei pe numele lui Florin V. Dupa ce a trimis banii, Mihai M. a sunat din nou pe numarul inculpatului pentru a afla cum poate sa intre in posesia premiului si i s-a spus atunci ca mai trebuie sa trimita 400 de lei ca sa i se dea contul de unde sa ridice banii. De-abia atunci si-a dat seama ca a fost inselat si a facut plângere. Pentru ca Florin V. a recunoscut fapta, a spus ca o regreta si ca va plati prejudiciul, pagubitul si-a retras plângerea, iar politistii au facut referat cu NUP.

Pacaliti sa cumpere cartele reincarcabile si sa trimita bani prin posta

In decembrie 2013, dupa ce pe numele lui Florin V. s-au adunat mai multe plângeri, Parchetul Judecatoriei Moinesti l-a trimis in judecata, in stare de libertate. Printre pagubiti se afla si o femeie din Bacau, Natalita T., care a fost sunata pe mobil de Florin V. S-a recomandat drept reprezentant Orange România si a anuntat-o ca este câstigatoarea unui premiu in valoare de 10.000 de euro.

Insa, pentru a-l primi, femeia trebuia sa cumpere cartele reincarcabile in valoare de 680 lei si sa-i comunice inculpatului codurile de reincarcare. Teapa a mers si mai departe când, la al doilea apel telefonic, victima a aflat ca “s-a facut o greseala” si ca, de fapt, este câstigatoarea unui premiu de 20.000 euro si, in acest caz, trebuie sa trimita prin mandat postal suma de 1.400 de lei. Banii au fost expediati online de la Oficiul Postal Comanesti.

Dupa confirmarea tranzactiei, inculpatul a trimis-o pe femeia pacalita la BCR Comanesti pentru a-si ridica premiul fictiv. De la un functionar bancar a aflat ca a fost victima unor infractori. La audieri, Florin V. si-a recunoscut fapta si a precizat ca totul a pornit din momentul in care a fost contactat de un detinut care i-a propus sa ridice sume de bani de la oficiile postale. Prin aceeasi metoda, Florin V. a ajutat la prejudicierea a altor sase persoane, cu sume cuprinse intre 500 si 2.000 de lei.

Anchetatorii au dispus continuarea cercetarilor fata de detinut pentru infractiunea de inselaciune. In ceea ce-l priveste pe Florin V., Politia din Galati a constatat ca, dupa audieri, acesta a plecat din tara.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Si asta pentru ca vigilenta agentilor/ popilor lasa sa treaca dincolo de gratii telefoane si alte mijloace de comunicare! Orice infractiune savarsita pe perioada detentiei trebuie sa atraga dupa sine destituirea si culpabilizarea sefilor!

LĂSAȚI UN MESAJ