Pavelele puse anul trecut au fost scoase ca sa se schimbe conductele

Minunatele strazi ale Bacaului manânca in continuare o groaza de bani. Cetatenii sunt de acord ca e bine ca se fac.

Problema e cum se fac. Iar pentru astazi avem doua exemple splendide. In primul rând, pe strada Mioritei, intre benzinaria OMV si Billa, s-au sapat santuri si se pun conducte noi pentru termoficare. Un lucru excelent.

Dar, având in vedere ca aceste lucrari se fac la un an dupa ce zona a fost reabilitata si s-au pus pavele, lucrurile nu prea mai arata bine. Asta demonstreaza ca cei care se ocupa de planul lucrarilor din Bacau nu au nici un pic de viziune. Sau poate nu-i intereseaza. Evident ca locuitorii din zona respectiva sunt destul de furiosi.

Mai e cazul sa spunem ce au comentat despre lucrarile din zona? Va asigur ca daca eram la televiziune am fi avut nevoie de foarte multe beep-uri. Tot pe Mioritei, dar mai spre centru, pe o alee dintre blocuri se pun… pavele. Lucrarile sunt in toi, muncitorii lucreaza cu sârg, iar unii locatari din zona… supravegheaza lucrarile.

„E bine ca se pun pavele dar era bine si cum era. Odata cu lucrarile astea, din pacate, ne strica gardul viu. Sper sa nu se faca si alte stricaciuni”, a spus Ion Grecea, locatar. Toate bune si frumoase si speram ca dupa ce se termina de pus pavele pe aceste alei, sa nu-si aminteasca „cineva” ca trebuie sa faca lucrari de montare a noilor conducte de termoficare…
Florin Stefanescu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Nu cumva interventia intr-o lucrare aflata in garantie (trotuarul ala si asa prost lucrat) exonereaza executantul de responsabilitatea asupra calitatii si durabilitatii angajate prin contract ? Cum veti mai motiva, dragi functionari, reclamatiile venite de la cetateni cu privire la defectele aparute in insailarea aia de materiale pe care o numiti “lucrari de modernizare”? Mai merge :” …lucrarile se afla in perioada de garantie. Vom verifica si, daca se confirma sesizarea dvs., vom atentiona constructorul care va remedia defectiunile pe propria-i cheltuiala.” Eu cred ca veti da si banii inapoi Europei ( mai ales ca intr-o lucrare facuta cu finantare europeana, cel putin 5 ani nu se intervine in acest fel) si orasul va arata chiar mai rau ca inainte. La fel veti pati si cu stada Milcov. Atentie programele europene 2007-2013 + 2, se termina in decembrie. Fondurile programate pentru proiectele care nu se finalizeaza se restituie, iar pentru restul de executat nu se reporteaza (exceptii cu motivatii serioase pe POS mediu – proiecte care se pot faza, adica se pot finanta partial din programele 2014-2020, dar tot fara reportare de fonduri). Se vor trece iar pe datoria publica decontarile astea spre Podu Turcului, Roman sau Suceava si Botosani ? Isi mai poate Bacaul plati datoriile facute voit – in preajma alegerilor si nevoit, mai apoi,din cauza superficialitatii si imposturii? Cum stam cu UIP-ul domnilor UIP-isti? Ce-ati zice de o ancheta jurnalistica cu aceasta tema?

  2. Din acest punct de vedere, in Bacau, totul este vraiste.Se fac trotuare cu pavele, parcari ecologice si la putin timp dupa finalizare, vin firmele care au instalatii, retele subterane, sapa, strica lucrarile bine facute si le refac de mintuiala, de risul curcilor.Exemple sunt peste tot.

  3. hai sa va zic eu cate ceva . la nici un an de la punerea pavelelor e deja a 3 a ora cand se scot . fix in intersectia mioritei – luca ion au fost puse pavele incomplete . de la scara 9 c pana la 9 a practic nu exista pavelele . vreau sa stiu dece au lasat asa ? adica ce mai era daca mai puneau inca 50 de metri de pavele ? costau asa mult? in fata blocului meu eu practic calc in nispip . atata nesimtire nu am vazut nicaieri pe globul asta . pe celalat trotuar e pus din captu strazi pana in fata blocului meu la fel 4 – 5 metri nu sunt pavele … cred ca “noi” platim suficente taxe pentru asta chiar daca ziceti voi oamneii “mari” de la consiliu local ca sunt fonduri europene asta imi este greu sa cred .furati furati dar pana unde bagati mana oameni bunii ? nu va ajunge pana la cot ? bine ca ati inceut sa pavati marginea blocurilor dar de trotuare va doare in cot . eh ce sa mai zic si eu asta e romania noastra . toti merg pe aceasi vorba “hai sa mai facem un proiect sa mai ciupim si noi ceva banet”

  4. Mai bine reparau conductele de apa rece si canalizare, de astea beneficiaza tot orasul.De la caldura si apa calda multi sau debransat iar cei care au ramas ori nu platesc ori tin caloriferele inchise.Astia nu inteleg ca a cam murit incalzirea centralizata odata cu aparitia centralelor de apartament.
    Apropo de lucrarile astea de reabilitare, in acest proiect intra si refacerea suprafetelor decopertate ? Nu de alta dar in urma acestor lucrari raman doar transee, care acoperite partial care deloc.

LĂSAȚI UN MESAJ