Într-una din zilele Săptămânii Școlii Altfel – „Rămânem în siguranță împreună” elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1, Sărata, din clasa a III-a, au avut o activitate „altfel”, și anume, aceea de a invita o personalitate din domeniul teatrului, pe dna Mihaela Murafa, pornind de la ideea că magia teatrului și copilăria au vârsta jocului.

Dna actriță Mihaela Murafa a răspuns invitației drei învățătoare, Rotaru Ramona-Elena, de a participa cu multă bucurie la una dintre activitățile clasei, intitulată: „Cum să însuflețești personajele unei povești cu ajutorul tehnicilor teatrale: interpretarea”. După cum afirmă și dna invitată, se consideră o „veșnică locuitoare a tărâmului fanteziei”. Elevii au fost încântați de micul tur virtual al „Atelierului de Creație” al actriței. Astfel, au descoperit multe obiecte, trofee, lucrări de artă, suveniruri, cărți valoroase și au înțeles că pentru un artist este important să se informeze, să se cultive, să citească, să aprecieze lucrurile și mai ales, să le îngrijească. Acest tur a fost unul deschis, putând să adreseze întrebări, în urma curiozității stârnite.

Odată introduși în lumea fascinantă a artei și simțind dedicarea, energia debordantă a actriței, copiii s-au relaxat și s-au pregătit pentru a primi noi surprize. Întrucât dna Mihaela Murafa și scrie piese de teatru, scenarii, le-a povestit elevilor despre „nașterea” unui spectacol, dezvăluind câteva tehnici teatrale de interpretare.

Dumneaei a propus un text adaptat din programa școlară cu mai multe personaje, moment în care i-a uimit pe elevi cu posibilitățile multiple de interpretare și varietatea vocilor. Deși copiii sunt recunoscuți ca fiind spectatori critici, în activitatea de astăzi au fost foarte entuziasmați și au complimentat-o pe invitata noastră. La un moment dat, a fost întrebată cum de poate reproduce voci de personaje tinere, contrar vârstei dumneaei. Aceasta a răspuns prin a explica faptul că un artist trebuie să se îngrijească de propriul corp, dar mai ales de suflet, să și-l mențină tânăr. Totodată, i-a sfătuit pe elevi, cu precădere, referitor la aceste vremuri, să aibă grijă de ei, să învețe, să continue să se dezvolte frumos, și nu în ultimul rând, să fie veseli mereu.

Activitatea s-a dovedit a fi una de succes. În final, i-am putut „smulge” actriței o promisiune…aceea de a o avea din nou invitată la o activitate viitoare reală, și nu virtuală.PUBLICITATE