21 iunie 2024
EvenimentCum au jefuit trei minori traficantii de droguri și au furat o...

Cum au jefuit trei minori traficantii de droguri și au furat o geantă plina cu cannabis

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au reținut patru inculpați, dintre care trei sunt minori, sub acuzațiile de trafic de droguri și tâlhărie calificată. Reținerea a avut loc în urma unei serii de percheziții efectuate la datele de 04, 05 și 06 iunie 2024.

Detalii despre incident

Potrivit DIICOT, în noaptea de 30 spre 31 mai 2024, cei trei minori, în vârstă de 14 și 16 ani, au planificat și executat un jaf asupra unei tinere din sectorul 5 al Bucureștiului. Aceștia au determinat victima să iasă din locuință, au amenințat-o cu un cuțit și au forțat-o să-i conducă în apartament. În interior, l-au imobilizat pe concubinul acesteia și au sustras o geantă ce conținea o cantitate semnificativă de canabis.Descoperiri ulterioare

În urma investigațiilor, s-a constatat că cei trei minori au împărțit în mod egal canabisul furat. O parte din droguri a fost descoperită în timpul perchezițiilor de la adresele frecventate de inculpați. În total, autoritățile au confiscat aproximativ 200 de grame de canabis.

Descoperirile suplimentare

Inițial, victima a raportat furtul de bani și bunuri, dar în timpul perchezițiilor, polițiștii au găsit și drogurile sustrase. La domiciliul persoanei jefuite, care este și ea inculpată pentru trafic de droguri, au fost găsite alte 40 de grame de canabis și un cântar de precizie.

Măsuri legale

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a fost sesizat pentru arestarea preventivă a trei dintre inculpați, inclusiv cei doi minori de 16 ani. Instanța a dispus deja arestarea preventivă a minorului de 14 ani, acesta fiind cercetat și pentru alte infracțiuni de tâlhărie și vătămare corporală.

Sprijin instituțional

Operațiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și al altor structuri de poliție și jandarmerie. Suportul tehnic a fost asigurat de Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT și Direcției Operațiuni Speciale din IGPR.

În contextul acestor acțiuni, autoritățile subliniază că persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, inclusiv prezumția de nevinovăție pe tot parcursul procesului penal.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img