Trenul regal a poposit pentru o saptamana in Gara de Nord, la linia 14. Zeci de copii, parinti si bunici s-au grabit sa vada in ce lux se plimbau Regele Carol al II-lea si Mihai I. Dar acum acest lux poate fi la indemna oricui este dispus sa plateasca.

Salonul regal si-a pastrat luxul de odinioara

Mai exact, pretul pe distanta Bucuresti – Sinaia poate ajunge de la 11.500 de euro fara TVA, pentru locomotivele diesel sau electrice, pana la 16.500 euro pentru locomotivele cu aburi. Costul este pentru toate cele cinci vagoane, care sunt expuse acum in Gara de Nord.

 Dormitorul regal are un singur pat, fiind legat de celalat cu ajutorul unei bai comune
Interiorul trenului va va lasa cu siguranta cu gura cascata, aici puteti vedea scaune tapitate cu piele de Cordoba, corpuri de iluminat facute cu sticla de Murano si chair scrumieri si vaze facute din alabastru din Grecia. Peretii sunt facuti din lemn nobil, cum ar fi cel de trandafir, nuc , mahon sau santal. De asemenea, fiecare vagon are propria sa soba, pentru a asigura caldura.

Din baie se ajunge in celalalt dormitor regal
Pe langa luxul in care calatorea familia regala impreuna cu invitatii de marca, cabinele personalului sunt mai mici si au anunturi in care se spune sa fie atenti cu apa, deoarece “rezervele sunt limitate”.

Corpurile de iluminat sunt facute dins ticla de Murano
Costul pentru a vizita trenul regal din Gara de Nord este de 16 lei pentru adulti, 11 lei epntru copii si elevi, iar pentru prichindeii sub sase ani doi lei.

Sursa: cancan.ro