Anul trecut, când Statul Islamic a cucerit provincia Mosul, a capturat 2.300 de vehicule Humvee ale Armatei Irakiene. Reuters noteaza ca, având in vedere cantitatea de armament capturata de ISIS, concluzia care se impune este una simpla: SUA aprovizioneaza cu arme Statul Islamic.

Gruparea terorista a mai capturat 40 de tancuri M1 Abrams, 74.000 de arme automate si 52 de tunuri M198 de 155 mm.

Pentru a se putea lupta cu armamentul american capturat de ISIS, SUA au livrat Irakului 175 de tancuri Abrams, camioane si tunuri in valoare de 600 de milioane de dolari, rachete Hellfire in valoare de 700 de milioane si 2.000 de rachete AT4 antitanc. S-a ajuns, deci, ca armament american sa fie folosit pentru a distruge armamentul american livrat anterior. Nu e de mirare ca profiturile complexului militar american cresc pe zi ce trece…

PUBLICITATE

Reuters mai noteaza ca, in ciuda superioritatii in materie de armament si pregatire, trupele irakiene par sa nu fie dispuse sa lupte.

Cei 30.000 de soldati irakieni care aparau Mosul au abandonat lupta in fata a 1.000 de luptatori ISIS; anul acesta, 10.000 de irakieni au fugit de la Ramadi in fata atacului a 400 de luptatori ai Statului Islamic, lasând in urma cantitati impresionante de armament.

Care armament, nici o surpriza, este folosit cu succes de ISIS in Siria astfel incat adeptii teoriei conspiratiilor s-ar putea intreba daca nu cumva, in acest fel, SUA aprovizioneaza cu armament trupele ISIS care lupta impotriva fortelor guvernamentale siriene.

De fapt, nu doar conspirationistiii se intreaba…


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ