– bacauanul a vrut sa iasa din clasicul alb si rece intâlnit in aproape toate blocurile din oras si s-a apucat de pictat peretii de pe casa scarii – vecinii sunt incântati de lucrarile lui si primesc aprecieri de la toti cei care le trec pragul

Catalin Tolescu (47 de ani) locuieste de ani buni intr-un bloc de pe strada 1 Mai, din municipiul Bacau,i n cartierul Bistrita Lac.

Timp de 17 ani a lucrat ca economist intr-o companie mare, iar când departamentul sau a fost mutat la Bucuresti a refuzat oferta de a merge acolo si a ales sa ramâna aici. A urmat un curs de amenajari interioare, dar pictura l-a atras inca din adolescenta, asa ca a alocat tot mai mult timp acestei pasiuni.

A inceput sa picteze tablouri pe pânza, apoi a pictat peretele din sufragerie, iar acum doi ani, când scara blocului a fost zugravita, s-a gândit sa-i dea un pic de culoare, sa-si puna amprenta si in afara casei sale. A facut mai intâi câteva flori pe peretele din dreptul apartamentului sau, apoi un desen cu fete la shopping in Paris, un peisaj din Chicago, maci catre etajul doi, un arbore la parter, iar la intrare un portret si câtiva papagali, care atrag prin culorile vii.

14.07 - pictor casa scarii (5)

„Dupa ce s-a renovat scara, am vrut sa fac ceva, sa o personalizez, si m-am apucat de treaba. La inceput, vecinii au fost putin sceptici, dupa care m-au incurajat iar acum se roaga sa termin scara. Totul vine la pachet cu pasiunea si cu placerea de a picta, de a desena, asa ca nu este deloc greu si o sa continui”, spunea Catalin. Pasiunea pentru frumos s-a transformat incet incet intr-o sursa de venit, iar acum face, la comanda, tot felul de tablouri pe pânza, picteaza genti de piele, incaltaminte, pahare ba chiar a pictat si burtica unei gravide, care a dorit sa aiba o altfel de amintire din perioada sarcinii.

Este multumit ca poate sa faca ceea ce-i place cu adevarat, iar vecinii au fost si ei incântati de ceea ce a iesit asa ca l-au rugat sa dea culoare si celorlalti pereti. „Este ceva inedit si reconfortant pentru toti locatarii si ne mândrim cu toate desenele acestea. Eu sunt deschis la nou si chiar l-am rugat sa ajunga si la noi, la etajul doi, sa ne faca ceva frumos”, spunea Florin Ciuta, locatar. „Am avut incredere in vecinul nostru ca are talent.

14.07 - pictor casa scarii (6)

Multi vin la spusele altora sa vada casa scarii, care este deosebita de celelalte”, marturiseste incântat si Constantin Ojar. Tocmai pentru ca scara este diferita, s-a intâmplat ca prietena unei locatare sa creada ca a gresit adresa.

„Stia exact unde stam si m-a sunat sa-mi spuna ca ea crede ca a gresit scara, ca a gasit una cu pasari. I-am spus sa intre ca aici stau, in scara asta frumoasa”, povestea Adriana Fotin, o alta locatara. Pentru ca a primit multe aprecieri, Catalin vrea sa duca proiectul pâna la ultimul etaj, pentru ca toti vecinii sa se bucure de un ambient placut.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ