Primarul Stavarache a fost in vizita pe santier / foto George Sacaleanu

Pe santierul de pe strada Stefan cel Mare se lucreaza in forta. Utilajele sunt pornite zi si noapte pentru ca proiectul sa fie finalizat inainte ca gerul sau ninsoarea sa se instaleze. Din acest motiv, bacauanii care locuiesc in zona au putut observa oamenii si utilajele la lucru chiar si dupa lasarea serii.

Dupa ce sensul de mers spre Piata Centrala a fost deschis inca de acum doua saptamâni, acum se fac eforturi pentru a finaliza si celalalt sens si a-l reda circulatiei, dupa luni intregi de blocaj. Spre deosebire de alte santiere deschise in oras, cel de pe Stefan cel Mare este in graficul stabilit, având termen de finalizare 30 decembrie 2015.

„Speram ca in aceasta saptamâna sa redeschidem si cealalta banda. Trebuie aduse gurile de canal la nivel, iar ulterior se va turna stratul final de asfalt”, a declarat primarul Romeo Stavarache.
Desi pentru soferi prioritare sunt caile de rulare, sunt importante si trotuarele. Si aici, reabilitarea lor este aproape de final.

PUBLICITATE

Asocierea de firme SC Electroaxa SRL Suceava si SC Symmetrica SRL Suceava a câstigat contractul de modernizare a acestei artere, contra unei sume de 8,3 milioane de lei, fara TVA. Lucrarile au inceput in luna martie anul acesta. Intreaga suprafata de reparat este de 25.700 mp.

Vor fi refacute toate trotuarele, se vor pune borduri noi, se vor reamenaja statiile de autobuz, se vor reface spatiile verzi adiacente si parcarile, trecerile de pietoni vor avea rampe de acces pentru persoanele cu handicap, se va inlocui reteaua de apa si de canalizare si se va reface iluminatul public.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

14 COMENTARII

 1. Adevarul ca noi nu avem in Bacau firme de constructii. Cum se face ca aia din Suceava isi permit sa plateasca diurna la oameni+salar, au costuri cu relocarea utilajelor si totusi au pretul mai mic decat firmele bacauane? Acest lucru ar trebui sa dea de gandit, atat celor care verificalucrarile efectuate si semneaza devizele cat si organelor abilitate de ccontrol. Si DNA-ul sau Curtea de conturi ar trebui sa verifice daca se respecta pretul din oferta, fara aparitia unor “lucrari ascunse”.

 2. Deocamdata putem considera ca primarul isi face treaba.Si pentru asta este platit.
  Il vom putea felicita in cazul in care la 31.12 toate trotuarele sunt la gata, capacele si bordurile la nivel, intrarile pe strazile laterale la fel si mai ales daca 5 ani nici un muncitor nu mai sapa pe acolo si orice deteriorare din vina constructorului apare acesta o rezolva in termen. Nu ca in zona pietonalului de la Lucefarul si de la Primarie unde iti rupi picioarele.Pana atunci mai vedem si usor cu laudele ca mai este treaba multa de facut si acolo sin in restul orasului.
  daca reuseste si termina si str Milcov si Stadionul si spitalul municipal si sala sporturilor ii putem trimite o felicitare si un buchet de flori.

   • Poate nu m-am facut inteles.
    Ideea era ca nu trebuie sa se laude si nici laudat pentru treaba pe care o face.Atunci cand o face.Pentru asta a fost ales si pentru asta ia bani.Deci mai usor cu laudele si cu pozele .
    Poate n-ar fi rau ca langa aceste poze sa se puna si unele cu multele santiere incepute si neterminate.Sau cu cele terminate dupa parerea lui si care nu sunt gata (Banca Nationala,Mioritei, Razboieni etc)

 3. Ma mir ca nu va este rusine sa laudati “realizarile” primarului ! Pozele – care au miros electoral evident!- cu dansul dand indicatii pretioase imi aduc aminte de alta epoca… chiar nu va vine sa zambiti cand va uitati la poza publicata?

  Un articol hilar cu afirmatii de genul : “au putut observa oamenii si utilajele la lucru chiar si dupa lasarea serii” !! Probabil ca au uitat ca seara se lasa la 16:30 !!

  Si inca o observatie : din respect pentru cetatenii Bacaului cat si pentru cei care il tranziteaza, pentru lucrarile la arterele vitale ale unui oras trebuie sa se lucreze 24/24 cu accent pe perioadele in care traficul este redus…

 4. O stradă ca asta + lucrările pentru trotuare și țevi se putea face în 2 luni fără probleme.
  Dar când era vară de ce nu au lucrat cât era lumină ?
  Pe pancarda șantierului este trecut 7 Noiembrie acum ei zic 31 Decembrie.
  O să vedem cât ‘ține’ toată lucrarea.

 5. Poate faptul ca Liviu Goian,cumnatul lui..e din Suceava are vrei legatura cu firmele contractate?si ele tot din Suceava????Lupu Stanica..daca tu crezi ca ca acest primar merita felicitat dupa toate chix’urile pe care le a dat..dupa condamnarea definitiva,a fost gasit vinovat,si mai are multe capete de acuzare!!!dupa ce si’a batut joc de un oras intreg..sa il Felicitam????dute si te interneaza la psihiatrie!!

 6. norocul lui stavarake e ca iarna nu vine prea curand si are timp sa finalizeze lucrarea la termenul stabilit. dar simt ca are si un puternic iz electoral. numai ca de ceausisme suntem satui unii dintre noi…

LĂSAȚI UN MESAJ