Toate fundatiile si asociatiile care presteaza servicii sociale si au beneficiat de fonduri de la bugetul de stat pentru aceasta sunt luate acum la bani marunti. Recent, Agentia Judeteana de Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) Bacau a inceput verificarea modului in care au fost cheltuiti banii statului de catre aceste fundatii si asociatii, pe nu mai putin de cinci ani in urma.

„Noi urmarim ca acesti bani sa se concretizeze efectiv in servicii sociale acordate persoanelor care au nevoie de ele. Prin urmare, pe baza codului numeric personal, vom merge si la domiciliul celor pe care asociatiile si fundatiile i-au declarat ca au beneficiat de serviciile sociale prestate de ele. Daca se va constata ca nu au primit astfel de servicii de la fundatia sau asociatia verificata, evident ca aceasta va trebui sa dea inapoi banii.”
Teodor Agachi, seful serviciului de inspectie sociala din cadrul AJPIS Bacau

Anul trecut, cu bani de la buget au fost finantate pentru a presta servicii sociale 11 asociatii si fundatii din judetul Bacau. Ele au primit, in total, nu mai putin de 1.668.000 lei. Suma cea mai mare i-a fost acordata Fundatiei de Sprijin Comunitar care a beneficiat de 642.000 lei de la bugetul de stat. Fundatia de Educatie, Dezvoltare si Sprijin Comunitar „Constantin Brâncoveanu” a primit 206.000 lei, iar Asociatia „Sfânta Fata a Domnului Isus Cristos” din comuna Magura a obtinut 180.000 lei. Urmeaza Casa de Copii „Sfânta Maria” Barati-Margineni cu 143.750 lei si „Betania” cu 113.400 lei.

PUBLICITATE

Toate cele 11 asociatii si fundatii au fost finantate de la bugetul de stat in virtutea Legii 34/1998. Acest act normativ prevede ca asociatiile si fundatiile cu personalitate juridica, care infiinteaza si administreaza unitati de asistenta sociala, pot primi subventii alocate de la bugetul de stat ori de la cel local. Banii vor fi utilizati exclusiv pentru servicii de asistenta sociala ce vor fi acordate persoanelor care au dreptul la acestea, conform legii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ