Multi au fost, putini au mai ramas. Concursul pentru incadrarea de viitori politisti din sursa externa s-a incheiat. Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Bacau a avut 105 posturi scoase la concurs, pe care s-au inscris 973 de candidati.

La proba scrisa au mai ajuns 275 dintre ei, peste 170 fiind declarati admisi. Chiar daca au obtinut note bune, nu toti au reusit sa obtina si un post, pentru ca inscrierile s-au facut pe functie si nu in general. Asa ca, acolo unde au fost si trei candidati pe un loc, admis a fost declarat cel cu rezultatul cel mai bun, chiar daca si ceilalti doi au trecut cu brio de toate probele.

In judetul Bacau, 18 posturi au ramas neocupate, pentru ca niciun candidat nu a obtinut nota minima. Spre exemplu, la Letea Veche, unde concurenta a fost acerba, postul a ramas tot liber. Aceeasi situatie s-a inregistrat si la posturile de politie Horgesti, Izvoru Berheciului, Corbasca, unde au ramas neocupate câte 2 locuri, dar si la Sascut, Colonesti, Tatarasti, Vultureni, Solont, Rachitoasa, Racaciuni, Oncesti, Huruiesti, Ghimes-Faget si Filipeni, unde a ramas câte un post vacant.

PUBLICITATE

Cei admisi vor urma un curs de initiere in cariera, dupa care, timp de sase luni se vor afla in responsabilitatea unui politist cu experienta, care le va arata ce presupune munca de politie si la final vor sustine un examen de definitivare in profesie.

Pentru posturile ramase neocupate, Ministerul Afacerilor Interne a anuntat ca se vor organiza noi concursuri de incadrare.

La Secuieni toate cele trei posturi au fost ocupate de trei viitoare politiste.
Cea mai mare nota, 9.92, a fost obtinuta de o tânara de 23 de ani, care va fi politista la Glavanesti.
Un grad bun de ocupare a fost la Postul de Politie Orbeni, unde toate cele patru posturi au fost ocupate.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  1. Mda. Deci asemenea retardati au participat incat nici macar NOTA MINIMA de 5 nu au obtinut,. Iar acesti prostanaci au pretentia sa impuna legea, sa vina in fata unui intelectual si sa il amendeze. Marsh la scoala, derbedeilor !

  2. Tu ala care esti atat de destept, nota minima de trecere a fost de 7 la scris. Asa este neamul romanesc, vorbeste fara a se documenta.

LĂSAȚI UN MESAJ