Sedinta Consiliului Local Onesti din ziua de 29 octombrie a debutat cu o informare a administratorului unic al SC Termon CT SA, ing. Cetean Balanica Mircea, care a facut mai multe propuneri pentru incalzirea in sistem centralizat al municipiului. La finele anului trecut, Guvernul României a acordat municipiului Onesti suma de 15 miliarde de lei vechi pentru punerea in functiune a acestui sistem de incalzire.

Mentionând ca „suma de 10 miliarde de lei vechi este necesara efectuarii unor lucrari de reparatii la centralele termice, iar 5 miliarde de lei vechi pot fi folositi pentru  eventuala pornire”, administratorul a solicitat ca sa fie pusa in functiune centrala termica (CT) 22 si ca incalzirea blocurilor ANL sa treaca din nou in subordinea SC Termon CT SA. El a afirmat ca  locatarii din preajma microcentralei termice de cartier mentionate ar fi de acord cu intoarcerea la sistemul centralizat de incalzire si prin propunerile facute s-ar putea folosi banii dati de Guvernul României  sistemului de incalzire centralizata din Onesti.

„Ar fi pacat ca sa se piarda  acesti bani, ce ofera o solutie pentru Onesti. CT 22 are cei mai multi locatari ce erau racordati la sistemul centralizat, ce au nevoie de caldura. Primaria si Consiliul Local Onesti raspund de SC Termon CT si pot sustine aceasta firma”, a mentionat ing. Cetean. In replica, liberalul Ciprian Zarzu a mentionat: ”O buna parte din Onesti ar fi avut agent termic si apa calda daca s-ar fi realizat  functionarea la CT 16 cu panouri solare (pentru care sunt aprobate atât Hotarârea Consiliului Local cât si studiul  de fezabilitate)”. El a mai intrebat ce se intâmpla cu SC Termon CT (aflata acum in insolventa) daca nu  vor putea fi folositi banii dati de catre Guvernul României pentru pornirea centralelor termice.

PUBLICITATE

Raspunsul a fost dat de catre viceprimarul cu atributii de primar al municipiului Onesti, Alexandru Cristea, ce a declarat ca „daca va intra in faliment, cât timp legea dispune ca activele sunt  ale noastre, tot sistemul de incalzire va fi predat Consiliului Local, care va avea grija”. Secretarul municipiului Onesti a dat “verdictul” pentru a se putea face pasii urmatori, ca sistemul de incalzire centralizat sa fie pus in functiune: trebuie inaintat Consiliului Local un proiect de hotarâre de catre executiv. 

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Sistemul de incalzire din Onesti a fost “gandit”, proiectat si construit cu o capacitate care sa asigure incalzirea eficienta a celor 18.000 de locuinte plus institutiile publice si agentii economici. Sa-ti propui sa pornesti sistemul abia acum, pentru max. 1oo apartamente, cand operatorul este falit, fara personal calificat, fara licenta, incoltit de ANAF este dovada clara a incompetentei ajunsa la apogeu a intregii clase politice onestene!

LĂSAȚI UN MESAJ