S-a terminat vacanta si pentru cei peste 900 de elevi din comuna Podu Turcului. Pentru ca lucrarile la campusul scolar nu au putut fi terminate in timp util, desi s-a lucrat la foc continuu, autoritatile locale au obtinut derogare de la Ministerul Educatiei ca sa sune clopotelul la 1 octombrie si nu la 14 septembrie asa cum s-a intâmplat in celelalte scoli din judet.

Joi dimineata, elevi de toate vârstele au umplut platoul din spatele Scolii cu clasele I-IV, din centrul localitatii. Frumos imbracati, copiii au participat rabdatori la festivitatea de deschidere, la care au fost prezenti si reprezentanti ai autoritatilor locale, de la Inspectoratul Scolar Judetean si sefii judetului.

Campusul scolar de la Podu Turcului este un proiect ambitios, care, in urma cu câtiva ani nu parea ca se va mai realiza. Inceput in 2007, lucrarile au fost abandonate din lipsa de finantare, insa primaria a depus un proiect pentru a atrage fonduri europene, iar la inceputul anului a aflat ca va primi banii, circa 7 milioane de euro, si s-a apucat din nou de treaba.

PUBLICITATE

„Asteptarea a meritat. Dupa opt ani, scoala pe care am gasit-o in paragina, s-a transformat iar copiii nu vor mai fi nevoiti sa invete pâna la ora 20.00, iar iarna sa mearga prin zapada la 15 kilometri. Lucrarile sunt avansate la 80-90 la suta si in doua saptamâni se vor incheia la toate cladirile si in exterior”, a declarat Gelu Ciorava, primarul comunei Podu Turcului. In prima faza, copiii vor invata in doua corpuri, urmând sa fie incheiate lucrarile si la liceu.

„Primarul s-a zbatut si iata ca in mai putin de un an a reusit sa faca acest campus. As dori sa fie mai mult decât un exemplu, sa reprezinte o dorinta de mobilizare pentru administratia din aceste localitati pentru ca acesta este modelul de infrastructura scolara care se poate implementa in mediul rural”, a declarat Dorian Pocovnicu, prefectul judetului Bacau.

“Astazi se inaugureaza o investitie foarte importanta prin fonduri europene. Podu Turcului, din 2012 si pâna acum, a traversat cea mai buna perioada de investitii, având si sprijinul Guvernului”, a spus Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau. Primaria Podu Turcului a organizat licitatia si pentru a achizitiona mobilier nou pentru clasele care arata impecabil si, daca nu vor fi contestatii, elevii se vor aseza in curând in banci noi.

Campusul de la Podu Turcului, singurul din judet, cuprinde liceul, scoala gimnaziala, scoala primara, camin, cantina, ateliere de lucru, garsoniere pentru cadre didactice, vestiar si patru terenuri de sport, unele cladiri fiind ridicate din temelie. Finantarea a fost asigurata in proportie de 80% de la UE, 18% de la Guvernul României si 2% din bugetul local.

„Pentru inca doua saptamâni ne va fi dificil, pentru ca ne desfasuram activitatea in doar doua corpuri, dar apoi totul se va desfasura normal si se va invata intr-un singur schimb. Conditiile sunt foarte bune si ne dorim ca rezultatele sa fie pe masura”.
prof. Mirela Balan, director Liceul Tehnologic “Al. Vlahuta” Podu Turcului

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ