Amenzi de peste 10.000 de lei primite si de celelalte firmele care au livrat alimente pentru masa de parastas

Agitatia produsa de incidentul de la Traian, când sute de persoane au facut toxiinfectie alimentara dupa ce au consumat alimente la un parastas, este departe de a se linisti. Astfel, inspectorii de specialitate din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau au extins investigatiile si la restul firmelor implicate in acest incident, in vizor fiind luata unitatea cu profil de activitate brutarie, care a preparat cozonacul, colacii si pâinea servite la eveniment.

„S-a constatat nerespectarea normelor stabilite de ANSVSA privind intretinerea spatiilor de prelucrare si depozitare a produselor alimentare, precum si etichetarea necorepunzatoare a acestora. In consecinta, DSVSA Bacau a dispus sanctionarea contraventionala a agentului economic cu 1.200 de lei amenda”, a precizat Niky Liviu Vrabie, directorul executiv adjunct al DSVSA Bacau. Totodata, s-a recoltat o proba de pâine din stocul existent la data controlului, analizele de laborator fiind in lucru. De altfel, toate probele recoltate in acest caz sunt la aceasta ora in lucru.

Demersurile au fost continuate si de comisarii Protectiei Consumatorlor Bacau, care, de la bun inceput, au facut echipa comuna cu inspectorii Directiei Sanitare Veterinare. De aceasta data, comisarii bacauani au fost mult mai aspri, pentru deficientele constatate aplicând amenzi in valoare totala de 10.000 de lei. „La producatorul de cozonaci, in blocul alimentar, am gasit materie prima expirata sau fara elemente de identificare – mac, margarina, tarâte si brânza – ceea ce este foarte grav, din punctul de vedere al legii din domeniu.

Prin urmare, si amenda a fost una foarte mare, de 7.000 de lei. In plus, si la vânzare am depistat produse pe etichetele carora existau informatii incomplete, motiv pentru care amenda aplicata a fost de 3.000 de lei”, a declarat Alin Nastasa, comisar sef adjunct la Protectia Consumatorlor Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

12 COMENTARII

 1. Ar fi bine sa fie dat si numele firmei de panificatie ,ca pe viitor lumea sa fie mai precauta cand cumpara si de la cine cumpara. (prea s-au imbogatit pe spinarea amaratilor) Si daca spun asta ,spun ca eu cunosc ambi patroni.

 2. “A fost nevoie ca sa moara oameni pt ca sa se schimbe guvernul!”- replica unui presedinte de stat!

  Acum cu otravirea in masa a oamenilor, cine ar mai trebui sa ” cada”?!?!?!…mafia corporatista, afaceristii inconstienti….un sistem bolnav de ignoranta?!

 3. Amenda ca SANCTIUNE reuseste sa corigeze inconstienta unor patroni ?! Confera SANATATE celor aflati in suferinta pe paturile spitalului, la domiciliu pt cei care nu au fost adusi inca in unitatea spitaliceasca?! Dar, odihna vesnica pt raposatul trecut in lumea de dincolo, in memoria caruia s-au impartit acele bucate sarmanilor?!?!?!

  Ne spune si noua un preot-parinte ce rost ar avea o asemenea osteneala si care ar fi beneficiul in lumina celor SFINTE si de FOLOS SUFLETULUI?! Caci, cu tot respectul cuvenit, asa ceva nu se poate numi MILOSTENIEI…. in sensul in care este consemnata in Sfanta Invatatura sacra!!!!!!!!!!!

  • pompe funebre, firma de catering, pensiunea in cauza, au acelasi patron?!…ca atunci este o afacere in toata regula, pe seama mortilor, a prostimii din care care si subsem. facem parte…noroc ca nu-s de prin zona ( stau mai mult prin Laponia, unde ingheata fibra optica si drona)

 4. Avand in vedere urmarea grava a faptei penale in cauza, probata prin imbolnavirea populatiei, nereguli si ilegalitati la nivelul firmelor implicate, poporul intreaba: DACA S-A DEMARAT INCEPEREA URMARII PENALE IN PERSONAM , CU EXTINDERE SI IN REM CA ESTE LOC, SLAVA DOMNULUI?!?!?!

 5. Oamenii ar trebui sfatuiti de preoti,ca, tininad cont, de pericolul actual la care se expun saracii/ si noi, in general care dam pe la pomeni si mancam orice fara sa punem la indoiala buna credinta a patronilor, firmelor de catering, magazinelor care aprovizioneaza, avand in vedere si cheltuiala cu restul lucrurilor, pompe funebre etc, sa se rezume la: SFANTA RUGACIUNE DE IERTARE A PACATELOR, ODIHNA SI LUMINA VESNICA A SUFLEULUI, SFANTA COLIVA, SFANTUL COLAC, SFANTA LUMANARE si ….SFANTUL VIN, in cantitatea cumpatata, simbol al Legii transcenderii sufletului in lumina angelica, intoarcerea inapoi la sursa care l-a creat ( preschimbarea apei in vin la nunta din Cana Galilei ). Graul este simbolul vietii vesnice! Puneti un bob de grau in pamant…rodeste! Puneti si-o bucata de carne in pamant…putrezeste!!!! iar daca contine salmonella, la vii imbolnaveste…la morti…cui ii mai pasa?! Amenzi, controale, ancheta penala, suferinta in cel mai cumplit mod posibil, toate acestea ocazionate de un parastas…..este STRIGATOR LA CER !

 6. Sa nu fie cu suparare, da cine este PATRONUL INFRACTOR, care trebuie sa raspunda in fata sarmanilor intoxicati, familiilor acestora, sistemului sanitar pe banii caruia, adica ai nostri se trateaza pacientii otraviti….da, in fata LEGII PENALE, nu raspundeti, DOMNULE PATRON?!
  Ca au infundat atatia corupti Puscaria si uite cum s-au cumintit!

LĂSAȚI UN MESAJ