Devenită deja o tradiție, la Comănești, pe dealul Galion, tocmai s-a încheiat o nouă
ediție a „Taberei Internaționale de pregătire și intervenție în caz de dezastre”, care s-a desfășurat în perioada 6-12 august 2019.

Organizată de Filiala Bacău și subfiliala Comănești a Crucii Roșii, cu sprijinul Sediului Central al Crucii Roșii Române, tabăra a avut o participare numeroasă: 80 de voluntari proveniți din 15 filiale și subfiliale ale Crucii Roșii Române.

Aceștia au fost pregătiți în domeniul managementului situațiilor de urgență, intervenție, logistică, triaj, primul ajutor, organizarea taberelor de sinistrați, dar și comunicare și IT pe timp de criză. Anul acesta, tabăra s-a bucurat și de prezența unei delegații de voluntari ai Crucii Roșii italiene, Comitatul Moncalieri.

Partenerii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bacău au realizat o serie de demonstrații practice cu echipamentul de care dispun, oferind multe informații utile participanților. În plus, voluntarii au fost puși în fața provocării de a-și pregăti singuri masa, de a face față unei alunecări de teren, iar cu sprijinul Cercetașilor României au învățat cum să se descurce când nu au apă potabilă, adăpost, hrană și semnal.

De asemenea, reprezentanții Salvamont Vatra Dornei i-au învățat pe voluntarii prezenți în tabără cum se acordă primul ajutor pe traseele montane, lucrând în echipă pentru salvarea a două «victime» dintr-o alunecare de teren.

„Mulțumim tuturor celor implicați, în special Primăriei orașului Comănești și primarului Viorel Miron, președintelui subfilialei Comănești de Cruce Roșie, Narcis Jitaru, CAR Prietenia, CAR Progresul-CFR, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Maior Constantin Ene» al județului Bacău, Detașamentul pompieri Moinești”, a declarat la final lt. col.(r) Marcel-Dan Babliuc, directorul filialei Bacău a Crucii Roșii. Iar tradiția va continua, cu o nouă ediție, anul viitor!