– Crucea Roșie a lansat în Bacău proiectul O șansă pentru fiecare, o șansă pentru toți – acesta va fi implementat în comunele Corbasca, Colonești și Secuieni și vizează aproximativ 1.200 de persoane – proiectul în sine vizează reducerea riscului de abandon școlar în comunitățile sărace

Crucea Roșie Bacău a lansat joi, la Palatul Administrativ, în prezența lui Ioan Silviu Lefter, directorul general al Societății Naționale de Cruce Roșie din România, proiectul “O șansă pentru fiecare, o șansă pentru toți”.

Proiectul este implementat de SNCR, UAT Comuna Corbasca, UAT Comuna Colonești și UAT Comuna Secuieni și are ca obiectiv general implementarea măsurilor integrate de sprijin pentru reducerea riscului de abandon școlar în trei școli supuse unui risc educațional ridicat din județul Bacău: Școala Gimnazială Băcioiu, Școala Gimnazială Smaranda Apostoleanu și Școala Gimnazială Secuieni. Măsurile integrate vor implica 209 preșcolari și 632 școlari, 300 de părinți și 264 de cadre didactice și se vor derula pe toată perioada implementării proiectului: 20 aprilie 2018-19 aprilie 2021.

“Crucea Roșie nu se ocupă de probleme de sănătate, așa cum cred unii. Crucea Roșie acționează doar în situații de dezastre și în probleme sociale acolo unde există vulnerabilități. Încercăm să ridicăm nivelul de trai al familiilor și să schimbăm mentalul părinților și al tinerilor.

Proiectul se derulează pe trei ani și este structurat ca programul Școală după școală: cu teme, cu o masă caldă, cu ședințe de consiliere”, declară Ioan Silviu Lefter, directorul general al Societătii Naționale de Cruce Roșie din România