2 martie 2024
EvenimentCriza umanitară în Gaza: peste 15.900 de palestinieni uciși într-o lună

Criza umanitară în Gaza: peste 15.900 de palestinieni uciși într-o lună

Situația din Gaza continuă să se deterioreze dramatic, după cum a anunțat ministrul palestinian al sănătății, Mai al-Kaila, în cadrul unei conferințe de presă la Ramallah din Cisiordania. Începând cu izbucnirea războiului la 7 octombrie, peste 15.900 de palestinieni, inclusiv 250 de lucrători din domeniul sănătății, au pierit în atacurile israeliene.

Chiar și cu apeluri internaționale pentru limitarea daunelor civile, numărul victimelor continuează să crească, subliniind tragedia umanitară în desfășurare. Peste 40.900 de persoane au fost rănite în Gaza, iar unități sanitare și spitale au fost afectate de atacuri. Este demn de menționat că forțele israeliene au reținut 30 de lucrători sanitari, ceea ce agravează și mai mult situația.

Ministrul sănătății, Mai al-Kaila, a evidențiat starea “dezastruoasă” a serviciilor de sănătate din Gaza, iar oficiali ai Organizației Mondiale a Sănătății au confirmat această evaluare. În sudul regiunii dens populate, unde campania militară israeliană s-a concentrat, doar cinci spitale funcționează la capacitate minimă, iar numărul total de paturi disponibile este redus la 1.300.Cisiordania ocupată de Israel nu este o excepție la această tragedie umanitară. Aici, violența a escaladat, iar bilanțul indică că 260 de palestinieni au fost uciși și 3.200 răniți începând cu 7 octombrie.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri