Am putea sa ne multumim cu axioma conform careia viata e cea mai periculoasa boala pentru ca, nu-i asa? – cine traieste moare garantat!

Dar iata ca datele de la Recensamânt ne-au adus niste informatii interesante pentru a dezvolta o teorie cum ca, de fapt, pericolul cel mai mare il reprezinta casatoria. Poate nu credeti, insa datele culese de recenzori nu mint: in zece ani de crize politice si economice procentul persoanelor care si-au pierdut cel putin un sot a crescut dramatic la noi in judet.

Daca in 2002 doar 3,4 la suta din populatia judetului Bacau se declara vaduva, la recensamântul din 2011, procentul a ajuns la 9,35% O crestere, deci, de aproape sase la suta. Vestea buna e ca a scazut rata divorturilor, Bacaul fiind, altadata, fruntas la acest capitol.

PUBLICITATE

Ceea ce e interesant e ca procentul populatiei casatorite a ramas cam acelasi, insa s-a dublat numarul persoanelor care au ocolit ofiterul Starii Civile si prefera sa traiasca fara dureri de cap in concubinaj.

O fi familia celula de baza a societatii, insa, câta vreme Statul nu face nimic pentru a o proteja, celula se infecteaza si moare. Când o singura celula moare, nu e o problema; dar când infectia se intinde la nivelul intregului organism, acesta va inceta sa mai functioneze in parametrii normali si, in cele din urma, va muri si el…

Razvan BIBIRE


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ