20 iulie 2024
ContrasensCriza ucide casatoria

Criza ucide casatoria

Am putea sa ne multumim cu axioma conform careia viata e cea mai periculoasa boala pentru ca, nu-i asa? – cine traieste moare garantat!

Dar iata ca datele de la Recensamânt ne-au adus niste informatii interesante pentru a dezvolta o teorie cum ca, de fapt, pericolul cel mai mare il reprezinta casatoria. Poate nu credeti, insa datele culese de recenzori nu mint: in zece ani de crize politice si economice procentul persoanelor care si-au pierdut cel putin un sot a crescut dramatic la noi in judet.Daca in 2002 doar 3,4 la suta din populatia judetului Bacau se declara vaduva, la recensamântul din 2011, procentul a ajuns la 9,35% O crestere, deci, de aproape sase la suta. Vestea buna e ca a scazut rata divorturilor, Bacaul fiind, altadata, fruntas la acest capitol.

Ceea ce e interesant e ca procentul populatiei casatorite a ramas cam acelasi, insa s-a dublat numarul persoanelor care au ocolit ofiterul Starii Civile si prefera sa traiasca fara dureri de cap in concubinaj.

O fi familia celula de baza a societatii, insa, câta vreme Statul nu face nimic pentru a o proteja, celula se infecteaza si moare. Când o singura celula moare, nu e o problema; dar când infectia se intinde la nivelul intregului organism, acesta va inceta sa mai functioneze in parametrii normali si, in cele din urma, va muri si el…

Razvan BIBIRE

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri