De ani de zile, Centrul Judetean de Transfuzie Sanguina (CJTS) Bacau se confrunta cu o acuta criza de personal.

In prezent, unitatea medicala are doar 25 de angajati (19 asistenti medicali) fata de aproximativ 40, cât prevede normativul.

Lipsa celor 15 salariati se resimte, evident, de catre cei existenti care, practic, trebuie sa-i suplineasca. Din aceasta cauza, angajatii unitatii medicale cu greu pot sa-si ia pâna si concediul de odihna.

“Sunt foarte putini oameni, astfel ca ma gândesc cu groaza la perioada concediilor de odihna, ne-a spus dr.Adriana Ghinda, medic de familie, directorul CJTS Bacau. La noi, prin rotatie, se lucreaza si in weekend, si in zilele de sarbatori legale, pentru ca, zilnic, de cel putin doua ori trebuie verificata temperatura la frigiderele in care pastram sângele si preparatele din acesta. Temperatura trebuie mentinuta la un nivel scazut si constanta.

Or, pentru timpul lucrat in plus nu pot sa le dau liber salariatilor si nici sa le platesc orele suplimentare, deoarece nu avem bani pentru aceasta.”

Dar, desi activitatea desfasurata la acest centru are caracteristicile celei dintr-o unitate medicala de urgenta, salarizarea personalului este inferioara.

La CJTS Bacau, un asistent medical debutant ia lunar in mâna numai 837 lei iar un chimist aflat si el la inceputul carierei are un salariu net de doar 984 lei. Un asistent medical principal, cu gradul cel mai inalt si vechimea cea mai mare, abia ajunge la 1.377 lei, net, ceea ce este de-a dreptul umilitor.

Prin urmare, personalul de la CJTS Bacau asteapta si solicita de multa vreme ca incadrarea lui sa fie facuta pe aceeasi treapta cu a celui din sistemul sanitar de urgenta.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ