– fratele victimei, în curtea căruia s-a găsit cadavrul, a fost arestat preventiv şi este acuzat de omor

La sfârşitul săptămânii trecute, o bătrână, în vârstă de 73 de ani, a fost găsită moartă în curtea fratelui său, la care venise în vizită, în satul Fundu Răcăciuni, din comuna Răcăciuni. Cel care a descoperit fapta a fost fiul bărbatului, care a venit să dea mâncare la animale.

Iniţial a văzut sânge în ogradă, iar mai în spate a dat de cadavrul mătuşii sale, care avea capul zdrobit. Şi-a întrebat tatăl ce s-a întâmplat, dar acesta a ridicat din umeri, fiind şi în stare de ebrietate. Imediat, acesta a pus mâna pe telefon şi a alertat autorităţile, însă şi-a anunţat şi rudele.

Între timp, profitând de faptul că a rămas singur, proprietarul a pus cadavrul într-o roabă, l-a acoperit cu o pătură şi se pregătea să-l ducă în stradă când şi-a făcut apariţia fiul victimei, anunţat de cele întâmplate.

Localitatea a fost imediat împânzită de poliţişti care, coordonaţi de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, au început cercetările. Încă de la început principalul suspect a devenit fratele femeii, în vârstă de 56 de ani, care, însă, în faţa anchetatorilor nu a recunoscut că a ucis-o. În curtea sa au fost găsite un drug din fier şi o cioată, cu care se bănuieşte că a fost lovită victima.

Cadavrul a fost dus la Morga pentru efectuarea necropsiei, iar medicii legişti au stabilit că bătrâna a avut parte de o moarte extrem de violentă. „Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore şi ulterior prezentat instanţei care a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile”, a declarat procuror Cristinel Ciocântă, şef Secţie Urmărire Penală – Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

Se pare că pe fondul consumului de alcool între cei doi a izbucnit un conflict spontan legat de o moştenire. Dacă va fi găsit vinovat pentru omor, bărbatul arestat riscă ani grei de închisoare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ