Crestinii ortodocsi si catolici praznuiesc, marti, Schimbarea la Fata a Domnului Isus Hristos, numita in popor si Preobrajenia, care inseamna transformare. Cu putin timp inainte de a fi rastignit, Isus Hristos a mers pe muntele Taborului ca sa se roage si i-a luat cu el si pe cei trei ucenici ai sai: Petru, Iacov si Ioan.

Pe când se ruga, deodata, fata Sa s-a schimbat si a inceput sa straluceasca puternic, la fel si vesmintele de pe El. Atunci s-au convins ca este Fiul lui Dumnezeu. De aceasta sarbatoare sunt legate si o serie de obiceiuri si traditii.

In aceasta zi, credinciosii merg la biserica cu fructe, dar mai ales cu struguri. Acolo sunt sfintite de preoti si se dau de pomana celor morti. De asemenea, traditia spune ca este bine ca aceasta zi sa fie dedicata rugaciunii pentru familie si pentru sanatate.

Cei care au un viciu se pot ruga in biserica pentru a scapa de patima. Schimbarea la fata este ziua care anunta sfârsitul verii si inceputul toamnei. Dupa 6 august, toamna incepe sa-si intre in drepturi, iarba nu mai creste si incepe sa se ofileasca.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ