După o creștere surprinzătoare a restanțelor la creditele bancare ale băcăuanilor în luna februarie, în luna martie acestea au scăzut din nou, cu aproape 1,5 milioane de lei, și a fost de peste 88,6 milioane de lei. Valoarea creditelor este însă în creștere din luna decembrie, iar în luna martie a ajuns – confom datelor făcute publice de Banca Națională a României (BNR) – la peste patru miliarde de lei. Și totalul economiilor populației în bănci a fost în creștere și a ajuns la aproape 11,5 miliarde de lei.

Județul Bacău are, în Regiunea Nord-Est, a doua cea mai mare valoare a creditelor bancare primite de populație, iar în luna martie ponderea restanțelor în total credite a scăzut din nou, după ce în februarie crescuse față de tot ce s-a întâmplat din noiembrie 2017. Conform datelor BNR, în Bacău ponderea restanțelor în total credite a scăzut la 2,21% în martie, față de 2,27% în luna februarie și 2,98% în noiembrie 2017. Și în Regiune proporția a scăzut în martie, față de februarie, de la 3,06 la 3,01%. În octombrie 2017 proporția depășise 4%.

Pe locul al doilea la credite, în regiune

În Regiunea Nord-Est, ponderea cea mai mare a restanțele în total credite o are județul Botoșani (7,52%). În valoare, cele mai mari restanțe rămân cele din județul Iași, de 246,20 de milioane de lei, însă și valoarea creditelor este cea mai mare în Iași, de 9.756 de milioane de lei. Valoarea creditelor, în volum, pentru județul Bacău a scăzut sub jumătatea celei din Iași.


PUBLICITATE