Creștere de peste 30% pe piața imobiliară din Bacău

Deși a fost un an dificil în care piața imobiliară din toată lumea a traversat momente grele din cauza pandemiei de coronavirus, în Bacău s-a înregistrat o creștere mare a numărului de tranzacții.

 

Conform datelor oficiale, în perioada ianuarie – noiembrie 2020 s-au înregistrat cu circa 31% mai multe tranzacții. Astfel, în 2020 au fost încheiate 8.774 contracte de vânzare/cumpărare, față de doar 6.031 în anul 2019. În ultima lună, noiembrie, în Bacău au fost parafate 1.370 de contracte. Mai mult de jumătate dintre acestea au făcut obiectul vânzării/cumpărării de apartamente și case. Diferența constă în terenuri agricole și terenuri fără construcții.

Piața imobiliară din România și coronavirus

 

Chiar dacă pandemia de coronavirus a dat peste cap toate sectoarele economice, piața imobiliară din România nu a înregistrat scăderi semnificative. Mai mult, prețul la apartamente și case de vânzare a înregistrat creșteri ușoare, iar numărul de tranzacții a fost, în unele perioade, cu mult peste nivelul celor din anul precedent.

 

Și din punct de vedere al vânzărilor s-a înregistrat o creștere de circa 7%. Ascensiunea a fost mai mare cu precădere în partea a doua a anului, ceea ce se vede și din datele pentru luna noiembrie. „În luna noiembrie 2020 au fost vândute, la nivelul întregii țări, 60.183 de imobile, cu 23.492 mai puține față de luna octombrie a anului 2020. Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare, la nivel național, în luna noiembrie a acestui an este cu 11.823 mai mare față de perioada similară a anului trecut”, transmite Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

 

Din punct de vedere al numărului de tranzacții, pe primele trei poziții din top se află București, Ilfov și Cluj, în timp ce ultimele locuri sunt ocupate de Sălaj, Covasna și Olt.

Pandemia a influențat cererea de locuințe

 

Cele două luni petrecute în starea de urgență i-au făcut pe mulți români să se gândească la avantajele unei case sau a unei locuințe cu acces la o curte. Încă din timpul perioadei de urgență a început să crească interesul pentru acest tip de locuințe. Chiar dacă sunt situate în oraș sau în localitățile învecinate cu marile orașe, beneficiile unei case sunt mult mai apreciate după această perioadă.

La fel ca și până acum, cele mai căutate locuințe din România au rămas apartamentele cu 2 camere, urmate de cele cu 3 camere și cu o singura cameră sau garsoniere.

Pe site-ul Korter sunt disponibile atât anunțuri cu apartamente situate în ansambluri rezidențiale noi, dar și complexe rezidențiale noi formate din vile, case sau duplexuri. În prezent, în București și în localitățile învecinate sunt aproximativ 200 astfel de locuințe disponibile. Oferta este una bogată, astfel că puteți opta și pentru o casă de vacanță situată pe malul Mării Negre, în stațiunea Mamaia sau la munte, în Snagov.

Și în restul orașelor din România sunt disponibile case, iar pentru a vedea oferta completă din Iași, Constanța, Cluj, Lugoj sau Oradea, accesează site-ul Korter.ro.PUBLICITATE