Voluntarii de la CRE s-au ținut de cuvânt, populând pentru a doua oară în acest an cu pește, lacurile Bacău și Galbeni, aflate în administrare. Peștii au fost aduși de la ferma piscicolă Podu Ilioaiei în bazine speciale, fiind deparazitați înainte.

Joi, în jurul orei 11.00, a fost eliberată o tonă de crap românesc, cu dimensiuni între 1,5 și peste 3 kg, în zona debarcaderului de la „Podul cu lanțuri”.

„Rezultatele se văd de la an la an. Pescarii sunt mulțumiți, numărul lor fiind din ce în ce mai mare.

Anul trecut au fost 1900 de cotizanți. Am luat decizia de a aduce pești mari, care pot fi prinși de către pescari, astfel nu vom avea pierderi nici în ceea ce privește răpitorul, și nu vom băga pescarii în dilemă, dacă prind pești mici pe care în mod normal trebuie să-i elibereze.

Sunt pești la o dimensiune care să le permită pescarilor să beneficieze de ei până pe 11 aprilie, când începe prohibiția, și după ce se va deschide iar pescuitul.

Partea inedită a acestei acțiuni, de populare, este că peste 300 kg din peștii eliberați astăzi, au fost achiziționați din contribuțiile pescarilor, acțiunea fiind derulată de Centrul Regional de Ecologie Bacău, în colaborare cu Grupul pescarilor din Bacău. Nu vorbim de o baltă privată.

Este o zonă publică de pescuit, gestionată de voluntari, și este normal ca pe lângă acțiunile de combatere a braconajului, pază, curățenie, concursuri, să completăm în fiecare primăvară fondul piscicol”, ne-a declarat Gabriel Grițcu, coordonator CRE Bacău.

Taxa a rămas neschimbată, cotizația anuală fiind de 100 lei, cu reducere de 50% pentru pensionari, elevi, studenți și persoane cu handicap. Există în plan organizarea în acest an a câtorva concursuri de pescuit, atât pentru copii, cât și unul de nivel mai ridicat. Fir întins pentru zilele care au mai rămas până la prohibiție!

Alte articole