Dacă ești fan al decorațiunilor interioare, este posibil să fi observat un nou fenomen care revin în forță în acest domeniu: covoarele persane. Este suficient să faceți o plimbare – virtuală, desigur – prin camerele de zi și sufrageriile celor mai elegante „influncerițe” de pe Instagram pentru a vi se confirma că aceste textile de origine orientală sunt noua tendință în decorațiuni. Aproape întotdeauna apar în tonuri aprinse, sunt combinate cu mobilier „boho” sau de la mijlocul secolului trecut și ocupă locul central în sufragerii și livinguri.

 De ce a reapărut această tendință?

Deși este un clasic al decorațiunilor interioare, care a fost întotdeauna folosit, a fost în 2018 când a început să devină tendința pe care o cunoaștem astăzi. Trei ani mai târziu, atât brandurile, cât și designerii de interior au o predilecție pentru covoarele persane. Dar nu doar aspectul este responsabil pentru revenirea acestor covoare. Acestea au și un aspect practic. În final, clientul este inteligent. Dacă o tendință nu are sens sau nu servește pentru atingerea unui obiectiv, va dispărea și nu va mai reveni. Când se întoarce, este pentru că are o utilitate, spun experții.

Covoare eMAG oferte

În cazul covoarelor persane, în plus, capacitatea lor de a oferi confort spațiului este un alt factor care a favorizat această reapariție. Nu vrem doar obiecte frumoase, ci care să fie folositoare pentru a obține un spațiu mai primitor în care să fie plăcut să fii. Aceste covoare fac din orice spațiu un loc mai plăcut, în același timp în care reușesc să creeze un efect inovator cu multă personalitate.

Toate elementele decorului în stil mai clasic au revenit în ultimii ani. Spre deosebire de modernitatea minimalistă rece și curată, ornamentele clasice au revenit cu texturi mai bogate precum catifeaua și motive mai tradiționale. Covoarele persane sunt o icoană a stilului clasic.

Primele covoare au fost colorate cu elementele găsite în natură, în special pigmenți de origine vegetală. Au devenit atât de renumite pentru combinațiile lor de culori puternice, cum ar fi roșu, maro și albastru. Aceste tonuri nu le-au permis să treacă neobservate și de aceea și astăzi continuăm să le cunoaștem.

În prezent, roșu și vișiniu sunt aproape întotdeauna culorile alese pentru acest tip de covoare, care adaugă o notă clasică, impunătoare și ultra-sofisticată spațiilor. Deși combinațiile de culori pe care le putem găsi sunt nesfârșite. Mulți designeri și artizani au dat un „twist” modelului clasic, folosind aceste imprimeuri deosebite cu gri, bej și chiar în albastru și roz pastel.

Dacă solicităm experților părerea cu privire la camera casei în care se potrivesc cel mai bine, toți coincid: livingurile și orice alte încăperi mari, spațioase. Deși, dată fiind forța cu care au pătruns în terenul deco, este posibil să invadeze tot felul de camere. Noile tendințe eclectice sunt plasate în orice spațiu din casă: pe coridoare, în dormitoare și chiar în baie în formate mai mici.

Chiar dacă se potrivesc mai bine mobilierului clasic, experții susțin că versatilitatea covoarelor le poate „potrivi” și cu mobila mai modernă. Pot da un aer „boho”, amestecând mobilierul natural sau o notă mai modernă și mai sofisticată dacă este combinată cu fotolii tapițate în culori moderne și piese mai pline de farmec.

Desigur, trebuie să fii atent și nu totul merge atunci când creezi combinații riscante. Trebuie avut în vedere, mai presus de toate, că este un material textil cu multă personalitate, culoare și model. Din acest motiv, canapelele, fotoliile sau pufurile ar trebui alese într-o singură culoare.

Atunci când o tendință izbucnește cu o astfel de forță, apare mereu aceeași întrebare: Va ieși iar din modă sau va dura în timp? Și această îndoială ne face să dezbatem între a investi într-o achiziție de calitate sau a opta pentru o piesă cu cost redus. Cu covoarele persane, experții sunt clari: întotdeauna este recomandat să cumpărăm un covor de calitate. Aceste piese se caracterizează prin atingerea lor catifelată și moliciunea lor ne va face să ne îndrăgostim de ele an de an. Merită întotdeauna să investești într-un covor bun, este o piesă cheie pentru a obține un adevărat confort în sufragerie. În cazul covoarelor persane, acestea sunt atemporale și s-au întors să rămână.PUBLICITATE