Politistii din localitate trebuie sa stabileasca ce s-a intâmplat / foto: Geta Panaite

Incidentul s-a petrecut marti seara in comuna Cotofanesti. Un tânar de 25 de ani, din localitate, a fost impuscat in ochi de un barbat, de 26 de ani, din aceeasi comuna, care le-a spus politistilor ca l-ar fi prins la furat de lucerna alaturi de un alt individ, de 21 de ani.

Pentru ca acestia l-ar fi amenintat cu o furca, proprietarul terenului a scos un pistol cu bile de cauciuc, ar fi tras un foc de avertisment in plan vertical si alte doua focuri spre tânarul de 25 de ani. Una dintre bile l-a nimerit direct in ochi, fiind transportat de urgenta cu o ambulanta Smurd la spitalul din Onesti, iar de acolo familia l-a dus cu mijloace proprii la o clinica din Bucuresti unde a fost operat de urgenta. Daca cel care a apasat pe tragaci le-a spus anchetatorilor ca a facut-o ca sa se apere, rudele victimei au o alta varianta.

„Noi veneam cu caruta de la câmp si la un moment dat a venit o masina. Soferul a scos un pistol si tras de doua ori. Prima data nu ne-a nimerit, dar a doua oara l-a atins direct in ochi. M-am dus repede la un magazin, am sunat la 112 si l-a luat Smurd-ul. Noi n-am luat iarba de la el ca veneam pe drum”, spunea Ionut Stanescu, martor la incident.

PUBLICITATE

Politia a deschis o ancheta

De la spital vestile nu sunt tocmai bune, pentru ca ranitul risca sa-si piarda ochiul. „Fratele meu venea de la iarba, era pe drum. Acela a oprit masina si a tras cu pistolul. N-au mai avut alte neintelegeri. El este acum in stare grava. La Onesti au vrut sa-i scoata ochiul, dar am cerut sa-l ducem mai departe ca poate se rezolva”, spunea si Cristinel Lazar, fratele ranitului.

Imediat dupa eveniment, politistii din localitate au deschis o ancheta pentru a stabili ce s-a intâmplat. „S-a intocmit dosar penal pentru furt, pentru cel care a fost impuscat, si se efectueaza cercetari cu privire la modul in care a fost folosita arma de catre proprietarul terenului, armament detinut legal”, a declarat cms. sef Valerica Manole, purtator de cuvânt la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau. Tânarul de 26 de ani si-a luat pistolul cu bile in anul 2013, atunci când a obtinut si autorizatia pentru detinere.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Daca cei doi posibili infractori, ranitul +ajutorul, au cosit de la cel ce a tras cu pistolul se poate usor constata printr-o ancheta la fata locului. Daca au cosit, iarba, lucerna sau orice altceva din proprietatea celui ce a tras cu “bile” ei sunt vinovati si isi merita soarta. Hotii de furaje au un tupeu fantastic. Ii prinzi la furat pe terenul tau iar ei te ameninta cu bataia sau chiar cu moartea. Nu numai la Cotofanesti.

LĂSAȚI UN MESAJ