Cosmin Tamba, campion național!

După bronz, aurul, în sfârșit aurul! Clasat al treilea la Campionatul Național U23 de judo derulat în urmă cu două luni, Cosmin Tamba a dat lovitura la Naționalele U21 de weekend-ul trecut, de la Drobeta Turnu Severin. Sportivul pregătit de Aurel Chelariu la CSM Bacău s-a laureat campion național la categoria 81 kg.

Și a făcut-o într-o manieră categorică, adjudecându-și toate meciurile prin ippon. „O victorie clară, care confirmă forma bună pe care Cosmin a arătat-o încă de la întrecerile U23, din februarie”, a precizat prof. Aurel Chelariu. Succesul de la CN U21 i-a asigurat lui Cosmin Tamba și participarea la Balcaniada programată în perioada 17-19 mai, în Bosnia și Herțegovina.

La Drobeta Turnu Severin, pe lângă Cosmin Tamba, CSM Bacău i-a mai aruncat în luptă și pe Ionuț Pușcașu (73 kg) și Dragoș Prosie (81 kg), ambii clasați pe locul 7. În altă ordine de idei, la finalul acestei saptămâni va avea loc, la Onești, etapa de Euroregiune pentru categoriile de vârstă U13 și U15.

Primii patru clasați vor participa la finala Campionatului Național ce se va desfășura la Dumbrăvița (Timiș), între 24 și 26 mai. Primii doi judoka situați pe podium la fiecare categorie de greutate vor participa la Campionatul Balcanic.

Alte articole