„Delfinașii” sar cu spor. De pe trambulină, direct pe podium. Și nu un podium oarecare. Micuții săritori în apă de la Asociația Delfin 2012 Bacău au figurat printre protagoniștii prestigiosului turneu internațional „Belgrad Diving Trophy”, desfășurat luna aceasta în capitala Serbiei. Băcăuanii au cucerit cinci medalii (trei de aur, una de argint și una de bronz), toate la juniorii E. „Participarea la un turneu de un asemenea nivel contează mult.

Copiii capătă experiență, confruntându-se cu adversari puternici și cu situații inedite, iar eu, ca antrenor, am posibilitatea de a vedea unde stăm bine, pentru a păstra linia și unde există deficiențe, pentru a le corecta. Dincolo de faptul că s-a întins pe durata a trei zile, concursul a constituit o probă de rezistență și prin faptul că deplasarea de la Bacău la Belgrad, efectuată cu mașina, este foarte obositoare”, a precizat antrenoarea CS Delfin 2012, Anișoara Șufariu.

Lecția care prinde bine

Și la ediția din acest an, „Belgrad Diving Trophy” s-a făcut remarcat prin calitate și cantitate. Concursul a reunit la start 265 de săritori în apă din România, Ungaria, Croația, Austria Bulgaria și, bineînțeles, țara gazdă, Serbia. Țara noastră a fost reprezentată de CS Delfin 2012 Bacău, Triumf București și CSȘ Sibiu. Antrenoarea Anișoara Șufariu a deplasat la Belgrad un lot alcătuit din șase sportivi. Trei la juniori E: Amalia Chele, Ștefan Anghel, Nadia Vlad. Și alți trei la juniori D: Daria Toderașc, Larisa Bărbuță și Alexandra Gâscă.

Așa cum aminteam, juniorii E au făcut furori. Amalia Chele a avut o prestație excelentă, cucerind aurul și la trambulină 1 m și la trambulină 3m. Două prezențe pe podium și pentru Nadia Vlad. Cu argint la 3 metri și cu un bronz la 1 m. „Tezaurul” „delfinașilor” a fost completat cu un aur la trambulină 3 m reușit de Ștefan Anghel. „La Ștefan Anghel era loc, în mod clar, de încă o medalie. Numai că aurul de la 3 metri l-a făcut să fie foarte sigur pe el la săriturile de pe trambulina de un metru, iar rezultatul a fost doar un loc 4. E o lecție care ne prinde bine”, a explicat Ani Șufariu.

Urmează Naționalele

La juniorii D, Daria Toderașc a fost trădată de emoții. Și, astfel, bronzul cucerit în 2018 la 3 metri nu și-a găsit perechea și anul acesta. „Într-adevăr, Daria a fost ușor timorată, însă, ca și în cazul lui Ștefan Anghel, acest gen de experiență va servi pe viitor”, a spus Ani Șufariu, care a concluzionat: „Per total, copiii au avut o comportare bună, cu Amalia Chele vârf de lance, confirmându-și valoarea”. Pentru „delfinași” urmează Campionatul Național de juniori D programat la Sibiu între 7-9 iunie. Concurența se anunță una acerbă, în special la fete.

„Asta nu înseamnă că nu vom face totul pentru a avea o evoluție cât mai bună. Vrem să ne continuăm parcursul ascendent, chiar dacă la acest nivel de vârstă oscilațiile sunt inerente. Totodată, țin să mulțumesc părinților pentru întreg sprijinul acordat. Fără demersul lor, nu am putea face nimic”, a adăugat antrenoarea Asociației Delfin 2012 Bacău, Anișoara Șufariu.

Alte articole