Deputatul bacauan acuza ca, astfel, constructorul ar fi incercat sa-si creasca profitul cu 100.000 de euro.

Cosmin Necula, deputat de Bacau, a cerut Inspectoratului Judetean in Constructii (IJC) Bacau sa verifice modul in care este realizata investitia „Reabilitare infrastructura urbana, zona I. L. Caragiale – Milcov – intersectie strada Letea din Municipiul Bacau”, mai exact, calitatea stratului de mixtura asfaltica asternut pâna la aceasta data, modul in care sunt indeplinite conditiile tehnice, calitatea conductei de canalizare si a pavelelor folosite la reabilitarea trotuarelor.

„Acum 6-8 luni strada a fost decopertata, iar când a inceput sa ploua, la -10 grade, s-au apucat de turnat asfalt, a acuzat Cosmin Necula, in cadrul conferintei de presa de joi. Se mai asteapta câteva zile de caldura pentru a se turna asfaltul”.

Solutia corecta ar fi „decopertarea totala si reacoperirea cu un nou strat de asfalt”, nu realizarea de mici plombari, caci in acest caz „asfaltul va cliva”.

Necula mai afirma ca in locul conductei de pafsin produsa prin centrifugare s-a folosit o altfel de conducta: „Cu largul concurs al Primariei s-a montat, pe jumatate de kilometru, o conducta de pafsin cu alte caracteristice tehnice, produsa prin infasurare”.

Cea din proiect costa 230 euro/m, cea montata de constructori, doar 160 de euro/m.

„Din calcule rezulta o diferenta de 99.000 de euro, care poate reprezenta un prejudiciu”, afirma deputatul.

Si in reabilitarea trotuarelor au aparut nereguri, fiind montate pavele de granit fixate cu adeziv, in locul celor din proiect.

Urmarea? „ADRNE a respins la plata aceasta factura pentru ca era neconforma cu caietul de sarcini”, sustine Cosmin Necula, adaugând ca „incalcarea caietului de sarcini reprezinta o frauda”.

O parte din vina apartine administratiei: „Domnul Tescaru, in loc sa dea lectii de administratie, trebuia sa mearga pe teren ca sa vada cum se deruleaza proiectul”, arata Cosmin Necula.

Vasile Tescaru, viceprimarul Bacaului, nu pare, insa, ingrijorat: „Ce scrie in caietul de sarcini aia trebuie facut.”

Primarul Romeo Stavarache a recunoscut ca „au fost discutii la minister si concluzia a fost clara: trebuie sa fie respectate lucrarile din proiect si din caietul de sarcini. De altfel, conducta a fost scoasa.”

Ramân, insa, celelalte probleme. Le vor lamuri, poate, IJC Bacau.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE