Sederea la Bacau a lui Crin Antonescu a inclus, pe lânga inaugurarea Podului Margineni, participarea la Delegatia permanenta a Organizatiei judetene PNL. Sala Teatrului de Vara aproape ca s-a umplut cu delegati sositi din judet, primari, viceprimari, consilieri locali.

Pe scena s-au aflat membrii Biroului permanent, parlamentarii de Bacau, precum si oaspetii de seama, Crin Antonescu si secretarul general al PNL, Eduard Helvig. Alt oaspete a fost si presedinta PNL din Republica Moldova, Vitalia Pavlicenco. Discursurile au fost in majoritate axate pe laudarea activitatii lui Crin Antonescu sau Romeo Stavarache. Figura distincta a facut primarita din Helegiu, Mihaela Badic, care s-a plâns ca in comuna sa sunt lucrari incepute inca din 2008 si nefinalizate din lipsa de fonduri.

“Daca suntem la guvernare, atunci sa guvernam! Ministrii nostri sa ne arate ca ne sprijina”, a spus primarita. Deputatul Lucian Ciubotaru i-a cerut presedintelui partidului ca si Bacaul, data fiind forta organizatiei PNL de aici, sa aiba unul sau doi ministri si cinci-sase secretari de stat. In cuvântul sau, primarul Romeo Stavarache si-a exprimat speranta ca România sa aiba de la anul primul presedinte liberal, in persoana lui Antonescu.

delegatia PNL - 5

“Observ ca aici e corul laudatorilor, dar am sa intru si eu in competitie si am sa il felicit pe primarul Stavarache pentru ceea ce a realizat in orasul acesta”, a spus Crin Antonescu, când a luat cuvântul. El s-a mai referit la locul distinct pe care PNL il are in cadrul USL.

“PSD-ul de acum trebuie sa faca altceva decât a facut in guvernarea 2000-2004. Nu doresc sa se rupa aceasta alianta, la care s-a muncit mult. Dar Ponta sa nu uite ca a ajuns prim-ministru datorita liberalilor si ca ne-a cerut sprijinul sa umble prin tara cu noi ca si cu «sfintele moaste»”, a spus Antonescu. Liberalii si-au propus ca la viitoarele alegeri sa scoata un scor electoral in jur de 25%.

La final, Crin Antonescu si Romeo Stavarache au sustinut o conferinta de presa, in cadrul careia Antonescu s-a referit mai ales la probleme de ordin national, dezbatute deja de presa centrala, iar primarul Stavarache a anuntat ca urmatorul obiectiv important in Bacau, dupa finalizarea spitalului municipal, va fi realizarea soselei de centura.


PUBLICITATE