Gabi Corodeanu, presedintele organizatiei municipale PNTCD Bacau, a anuntat, marti seara, ca BECM nr. 1 a invalidat candidatura sa pentru functia de primar al municipiului Bacau, dar si pe cea a taranistilor care doreau sa intre in cursa pentru CL Bacau.

„Imi cer scuze celor care au avut incredere in mine. Este un esec total pentru organizatia municipala PNTCD Bacau”, a spus Corodeanu.

Numarul minim de semnaturi de sustinere prevazut de lege era de 1.659, iar PNTCD a depus 1900. Din pacate o parte nu au fost conforme, iar numarul celor valide a coborit sub 1659. Asta din cauza ca unele semnaturi “le-am primit si noi de unde unde le-am primit”, a declarat, suparat, Gabi Corodeanu.

Informatiile sale au fost insa contrazise de reprezentantii Biroului Electoral 1.

„Nu s-a dat nicio decizie. Intr-adevar, unele semnaturi nu s-au confirmat, dar nu s-a dat nicio decizie oficiala de invalidare a candidaturii”, a precizat judecatorul Simona Panfil, loctiitor al presedintelui biroului.

Chiar daca aceasta candidatura va fi invalidata, partidul are la dispozitie 48 de ore sa conteste decizia, iar instanta poate rasturna decizia biroului.

Va tinem la curent cu evolutia situatiei.

Silvia Patrascanu
Andreea Gavrila


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.