Vineri, după slujba de pomenire ținută de un sobor de preoți la Biserica „Sf. Ioan” din Bacău, membrii Asociației Desprțământul Astra „Vasile Alecsandri” Bacău, reprezentanți ai Alianției pentru Unirea Românilor și ai Organizației de Pensionari Social-Democrați au depus coroane de flori la statuia ecvestră din centrul orașului.

Ioachim Dămoc, noul președinte al Aasociației Desprțământul Astra „Vasile Alecsandri” este onorat că poate duce mai departe ștafeta, urmând exmplul predecesorilor săi, Mitică Pricopie, Pavel Șova și Dorin Melinceanu, astăzi președinți de onoare.

„Asociația din Bacău s-a înființat în 1996 cu un număr de peste 30 de membri. Este o filială a Asociațiunii Transilvania pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român, care s-a înființat în 1861, la inițiativa Mitropolitului Banatului și Ardealului, Andrei Șaguna. Una dintre cele mai vechi organizații de acest fel, cu personalitate juridică din țară. Prin acțiunea desfășurată astăzi am comemorat 517 ani de la moartea voievodului moldovean Ștefan Cel Mare și Sfânt.”

Circulația în zona statuii nu a fost întreruptă în timpul ceremoniei.PUBLICITATE