Liliana Stratulat s-a trezit cu grajdul, recent construit, in flacari

– pompierii au stabilit dupa al doilea eveniment ca cel mai probabil focul a fost provocat – proprietarii cred ca un localnic le-a dat foc si au depus plângere la Politie

La gospodaria familiei Stratulat, din comuna Corbasca, au izbucnit doua incendii in doar câteva zile. Primul a fost sâmbata trecuta, aproape de miezul noptii, când s-a aprins grajdul. Proprietarii au fost alertati de vecini ca au luat foc si au sarit cu totii sa stinga vâlvataia.

In cele din urma incendiul a fost lichidat de pompierii de la Adjud, care in urma verificarilor au stabilit ca cel mai probabil totul a pornit de la o scânteie, pentru ca anexa era noua, iar lucrarile de constructie fusesera terminate in aceeasi zi. Flacarile au distrus acoperisul, dar si câteva tone de furaje depozitate acolo.

Marti seara, alerta s-a dat din nou. De aceasta data s-a aprins depozitul de nutret din spatele casei. Oamenii au sarit iar in ajutorul vecinilor, dar acum militarii au stabilit ca este posibil ca incendiul sa fi fost provocat.

Proprietarii au deja un banuit si se gândesc ca nu cumva si prima data sa fi fost tot o actiune intentionata. Ei se tem acum ca localnicul, cu care ei sunt in conflict si pe care il banuiesc ca le-a pus focul, sa nu le incendieze si locuinta.

„Prima data s-a auzit pentru ca pocnea internita de pe grajd, dar cred ca ardea si casa daca nu auzem. Ne-au anuntat vecinii. Soacra a intrat si a salvat animalele si am sarit cu galetile sa stingem focul. A doua oara a ars capita de lucerna, de sapte tone, din gradina.

Noi il banuim pe cel care a cosit orzoaica si lucerna, pentru ca a fost neintelegere intre noi, ca ne-a cerut mai mult decât am vrut sa-i dam. Nu a vrut sa mai ia niciun ban si de atunci a venit mereu cu amenintari. Ca ne da foc, ca ne face sa ne mutam. Acum credem ca la grajd tot el a pus focul, ca prea repede s-a aprins. Ne este frica. Avem si doi copii mici”, spunea Liliana Stratulat, proprietara. Maria Milea, vecina lor s-a temut si ea ca o sa-i ia foc casa.

„Am auzit pocnind si am crezut ca se joaca copiii cu artificii. Am iesit afara si am vazut flacara mare. Am tras repede furtunul si am udat casa mea ca sa nu se aprinda si la mine, ca era aproape. Apoi i-a dat foc la nutret”, povestea femeia. „In prima seara a strigat vecinul ca este foc. Am fugit descult ca sa ajutam. Marti am vazut eu când am iesit afara si i-am sunat. Am strigat la vecini si ne-am dus iar sa stingem focul”, spunea si Petru Bostan, varul proprietarului. Oamenii au depus plângere la politie. Cel pe care ei il banuiesc de incendiere nu a fost de gasit pentru a fi audiat, iar politistii continua cercetarile.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ