Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Bacau a inceput de ieri un amplu control la toate cele 93 de primarii din judet. Inspectorii ITM vor verifica la administratiile publice locale daca se respecta reglementarile privind relatiile de munca si normele de sanatate si securitate in activitatea desfasurata de catre fiecare angajat al primariei.

Aceasta campanie demarata de ITM Bacau nu reprezinta o surpriza pentru edilii localitatilor din judet. Pentru ca primariile sa se puna la punct cu toate problemele legate de aplicarea legislatiei muncii, in urma cu doua saptamâni ITM Bacau a organizat o instruire cu aceasta tema la care au fost invitati sa participe toti primarii din judet, insa doar jumatate dintre primarii au fost reprezentate.

Urmare a altor controale inspectorii de munca au depistat destul de multe nereguli in institutiile administratiilor locale, iar daca intre timp acestea nu au fost remediate, acum se va trece si la sanctiuni contraventionale.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Cheltuiala se bani aiurea cu deplasariile in teritoriu si taiat frunza la ciini.Daca nici bulangii astia din primarii nu au conditii atunci care categorie de bugetari are. Oare ITM verifica daca au aparate de aer conditionat ca putorile grase din primarii sa nu se strice, termopane si musai incalzire cu centrala. Mai degraba ar trimite psihologi sa vada citi handicapati sunt angajati de la primari la ultimul asistent sau ma rog referent sunt angajati. Mai mult de jumatate din personalul unor primarii sunt angajati pe criteriul PCR adica pile cunostinte relatii. Ar fi mai bine desfiintarea acestor bastioane de lichele.

LĂSAȚI UN MESAJ