Polițiștii de investigarea criminalității economice au verificat 15 operatori economici din județul Bacău, în cadrul acțiunii pentru prevenirea și descurajarea activităților ilegale în domeniul panificației.

Activităţile desfășurate, se înscriu în planul de acţiuni la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în perioada sărbătorilor de iarnă.

La data de 4 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au desfășurat acțiuni preventive-reactive, împreună cu specialiști din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bacău și Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului Bacău.

PUBLICITATE

Acțiunile au vizat prevenirea și combaterea unor activităților ilegale în domeniul panificației.

În județul Bacău, echipele de control au efectuat verificări la 15 unități economice.

În urma controalelor, au fost applicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 51 000 lei, dintre care 5 în conformitate cu Legea 12/1991 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, trei la O.G. 21/1992 privind protecţia consumatorilor și o sancțiune la OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

De asemenea, poliţiştii au confiscat produse de panificație, în valoare totală de 2 148 de lei.

În urma controlului efectuat la o societate comercială a fost identificată cantitatea de 1 600 kg. de făină albă, ce nu a fost justificată cu documente de proveniență.

Polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 20 000 de lei și confiscarea valorică a celor 1600 kg de făină.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ