20 aprilie 2024
EconomieControale la comercializarea alimentelor în tot sezonul estival

Controale la comercializarea alimentelor în tot sezonul estival

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bacău efectuează, în perioada sezonului estival, controale în zonele de agrement și în localitățile de interes turistic unde în mod obișnuit se înregistrează creșteri ale numărului turiștilor și, implicit, intensificarea activităților de comercializare, preparare și servire a alimentelor.

„Sunt verificate – ne-a informat dr. Niky Liviu Vrabie, director executiv al DSVSA Bacău – condițiile de igienă în care funcționează unitățile de alimentație publică, pizzeriile, cantinele, unitățile tip catering, cofetăriile, patiseriile, laboratoarele de cofetărie / patiserie, pensiunile turistice, unitățile de tip hipermarket, supermarket și magazinele alimentare”.

Recomandări pentru consumatori



În sezonul cald crește riscul alterării alimentelor și implicit al apariției de toxiinfecții alimentare. Astfel, este bine ca și consumatorii să respecte câteva măsuri simple, dar foarte eficiente:
⦁ Să cumpere alimente depozitate în condiții corespunzătoare de temperatură și igienă numai din locuri sau spații înregistrate sanitar veterinar, pentru că le oferă garanția unor produse controlate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor;
⦁ Odată cumpărate, alimentele să fie ținute o perioadă cât mai scurtă la temperatura camerei;
⦁ Produsele care urmează a fi depozitate în frigider să fie ambalate separat și menținute la temperaturile și pentru perioada menționată pe ambalaj. Alimentele gătite nu se păstrează în recipiente fără capac;
⦁ Produsele care au fost decongelate nu se recongelează pentru fi preparate sau consumate ulterior;
⦁ Îndepărtați alimentele alterate. Sunt o sursă de contaminare pentru celelalte alimente;
⦁ Spălați bine fructele și legumele înainte de a le depozita în frigider.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri