Peste 100 de m.c. de material lemnos confiscaţi şi 16 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 50.000 de lei au aplicat polițiștii de ordine publică, în urma unor controale pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităților ce se pot comite în domeniul silviculturii, pe raza judeţului Bacău.

În zilele de 15 şi 16 aprilie a.c., sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică Bacău polițiștii, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Suceava şi cei ai Direcţiei Silvice Bacău au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a ilegalităților referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialului lemnos, precum și tăierea ilegală și furturile de arbori.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate depozitele de valorificare a materialului lemnos și punctele de lucru ale societăților cu acest profil de activitate.

De asemenea, polițiștii au efectuat controale în trafic, pentru depistarea autovehiculelor care transportă material lemnos fără respectarea prevederilor legale, precum și în vederea identificării șoferilor care încalcă regulile de circulație. Verificări amănunţite au fost efectuate şi în fondul forestier.

Totodată, au fost efectuate 2 percheziţii domiciliare, pe raza comunei Agăş, la imobilele unui bărbat de 42 ani, unde au fost identificate două instalaţii de debitat material lemnos neautorizate şi cantitatea de 8.663 mc material lemnos.

În urma neregulilor descoperite, au fost aplicate 150 de sancțiuni contravenționale, dintre care 16 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de peste 50.000 de lei.

Ca măsură complementară, au fost confiscaţi 104 m.c. material lemnos, în valoare de 31.000 de lei, din care faptic 50 m.c. material lemnos.

Cu ocazia verificărilor la o societate comercială din Buhuşi, ce are ca profil de activitate exploatarea şi comercializarea materialului lemnos, poliţiştii, împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Suceava au aplicat trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 de lei. Totodată, cantitatea de 28 de m.c material lemnos a fost confiscată valoric întrucât nu au fost prezentate documente justificative de comercializare.PUBLICITATE