Intr-un viitor cât se poate de apropiat, la Spitalul Municipal de Urgenta (SMU) Moinesti va fi finalizata o noua investitie importanta. Aceasta va fi, evident, in beneficiul bolnavilor din intreg judetul, si nu numai, care se adreseaza spitalului, dar ii va aduce o satisfactie profesionala deosebita si personalului medico-sanitar de aici.

„O sa punem la dispozitia pacientilor si a noilor medici specialisti care au venit in spitalul nostru patru cabinete noi, ne-a spus dr.Adrian Cotirlet, managerul spitalului. Este vorba despre cele de oncologie, endocrinologie, urologie si nefrologie. Ele vor fi noi atât din punct de vedere al constructiei, cât si in ceea ce priveste dotarea.”

Inaugurarea acestor patru cabinete se va face cu ocazia celei de-a IX-a editii a Zilelor Medicale ale SMU Moinesti, eveniment care va avea loc in perioada 17-19 iulie. Dar, conducerile spitalului si ale municipiului Moinesti preconizeaza, pe viitor, si o alta investitie in unitatea medicala, al carei renume a trecut de multa vreme granitele judetului nostru.

„Avem in strategia de dezvoltare a muncipiului, pentru perioada urmatoare 2014-2020, un centru de cercetare medicala (exista din 2008 un astfel de departament – n.n.), ne-a declarat Viorel Ilie, primarul municipiului Moinesti.

Provocarea cea mai mare, insa, pe care eu mi-am creat-o, sa zicem asa, este intrarea in proprietatea municipalitatii a bazei de tratament si a hotelului din municipiu. Acolo, vrem sa infiintam un centru de recuperare si, poate, si alte compartimente care sa fie in cadrul spitalului.” La proiectarea si realizarea acestor obiective, conducerea administratiei locale va tine cont si de valorificarea virtutilor benefice pentru bolnavi ale apelor minerale din municipiu.

Elena Tintaru

Alte articole