Filiala Bacau a Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din România (CECCAR) a organizat, joi, 28 mai, o dezbatere activa pe tema „Necesitatea si oportunitatea auditului de calitate in domeniul serviciilor financiar-contabile.”Activitatea face parte din programul de pregatire si perfectionare profesionala permanenta a profesionistilor contabili, derulat de ani buni de filiala cu membrii sai.

La dezbatere au participat Constanin Pastrav, directorul executiv al filialei, auditorul de calitate Mihai Schiopu, care a si sustinut o prelegere in domeniu, membrii Consiliului filialei si membrii Comisiei de disciplina a acesteia si, evident, membri ai filialei, experti contabili si contabili autorizati.

„Auditul de calitate in domeniul serviciilor financiar-contabile – a precizat presedintele filialei Bacau a CECCAR, Marcel Bulinschi – este foarte important, pentru ca asigura cresterea, in final, a calitatii misiunilor profesionistilor contabili. El are, in primul rând, un caracter preventiv. Dorim sa prevenim nerespectarea normelor profesionale de comportament de lucru si de raportare, dar si sa nu fim nevoiti sa luam masuri pentru remedierea deficientelor constatate de auditorul de calitate ca urmare a desfasurarii acestei activitati in cabinetelor individuale si in societatile de expertiza contabila si de contabilitate. Suntem un organism profesional care se respecta, prin care in mod constant cautam sa gasim solutii, pentru a veni in sprijinul interesului public.” In dezbatere s-au clarificat o serie de probleme, s-a insistat pe anumite chestiuni care au referire la auditul de calitate si in special la desfasurarea acelor misiuni in care este implicat si expertul contabil, dar si contabilul autorizat.

 Regulamentul defineste auditul de calitate ca fiind „un ansamblu de masuri luate de CECCAR vizând analiza modalitatilor de organizare si functionare a unui cabinet si aprecierea modului de aplicare în cadrul acestuia a normelor profesionale emise de Corp si verificarea modului de respectare a obligatiilor de membru.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ