Filiala Bacau a Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din România (CECCAR) a organizat, marti, 17 mai, masa rotunda cu tema „Noutati legislative privind Codul fiscal”, la care au invitat, pentru un dialog cu membrii sai, doi consilieri superiori ai Administratiei Judetene a Finantelor Publice, Elena si Bogdan Barbieru.

Dezbaterea a fost moderata de presedintele filialei, Marcel Bulinschi, si de directorul executiv al acesteia, Constantin Pastrav. „Am vrut – a precizat, de la inceput, Marcel Bulinschi – sa avem o discutie transanta vizavi de noutatile legislative din Codul Fiscal, care sufera periodic modificari, pentru ca acest act normativ este atât de important pentru activitatea profesionala a expertilor contabili si contabililor autorizati.”

Au fost abordate probleme privind Intocmirea si depunerea situatiilor financiare pe anul 2015, Procedura de corectare a bilanturilor depuse, Impozitul pe venit din activitati agricole, Indicele preturilor de consum si Impozitul pe constructii. Nu au putut fi ocolite termenele si modalitatile pentru depunerea declaratiilor de venit (Declaratiile 200 si 2012), dar nici operarea in Registrul operatorilor intracomunitari, au fost prezentate mai multe tipuri de formulare de completat in aceasta perioada de contabili si s-au adus noi precizari privind Spatiul privat virtual din sistemul fiscal, dar si calendarul obligatiilor fiscale al lunii mai 2016.

Precizari interesante s-au facut si cu privire la regimul fiscal al donatiilor pentru cumpararea de catre România a operei lui Constantin Brâncusi „Cumintenia Pamântului”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ