Elaborarea Studiului de fezabilitate și a Proiectului tehnic pentru drumul de mare viteză Bacău – Focșani a fost încredințată societății Consitrans București. Prețul solicitat pentru lucrare – a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) – este de peste 20 de milioane de lei, fără TVA.

Consitrans este o companie de inginerie civilă, de proiectare și consultanță, specializată în soluții integrate și multidisciplinare în sectoul infrastructurii de transpot din România.

„Semnarea contractului de achiziție publică – au precizat cei de la CNAIR – va fi posibilă după soluționarea tuturor contestațiilor/plângerilor formulate în procedura de atribuire. Pentru celelalte 3 tronsoane, respectiv Ploiești-Buzău, Buzău-Focșani și Bacău-Pașcani, nu au fost depuse contestații în termenul legal după anunțarea câștigătorilor”.

Durata contractului este de 24 de luni de la data intrării în vigoare a acestuia. Realizarea lui presupune elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic pentru drum de mare viteză care leagă municipiul Focșani de municipiul Bacău, inclusiv conexiunea cu drumul de mare viteză Buzău-Focșani, cu Varianta de Ocolire a municipiului Bacău și cu drumul de mare viteză Bacău-Pașcani.

Lungimea estimată a tronsonului este de 110 km

Acest tronson de drum face parte din drumul de mare viteză Ploiești-Pașcani, care este împărțit în patru loturi: Ploiești-Buzău, Buzău-Focșani, Focșani-Bacău, Bacău-Pașcani.

„Este un prim pas important pentru construirea drumului de mare viteză care va lega Muntenia de Moldova – a mai precizat CNAIR. Cele patru contracte în baza cărora se va elabora atât Studiul de Fezabilitate, cât și Proiectul Tehnic, vor permite după finalizare scoaterea la licitație directă a contractelor de execuție pentru acest drum de mare viteză”.

Alte articole