Sorin Brasoveanu este noul vicepresedinte al Consiliului

Consiliul pentru Dezvoltare Regionala (CDR) Nord-Est – organul deliberativ pentru Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Est – s-a reunit in formula noua, la Piatra Neamt. Noul CDR a fost informat cu oportunitatile de finantare cuprinse în Programul Operational Regional (POR) 2014 – 2020, cu situatia implementarii POR 2007 – 2013 si a Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE) 2007-2013 în Regiunea Nord–Est, dar si cu activitatea recenta de dezvoltare a afacerilor.

Pentru POR 2007-2013 au fost înregistrate, la ADR Nord-Est, 1.521 de cereri de finantare, din care au fost contractate 599 de proiecte a caror valoare nerambursabila solicitata însumeaza 785,36 milioane euro (peste 111% din alocarea Regiunii Nord-Est). Sumele rambursate solicitantilor, în valoare de 612,49 milioane de euro, denota un grad de absorbtie de 87% din suma alocata.

În mod complementar, peste 80 de milioane de euro fonduri nerambursabile au fost atrase în Regiune si peste 1.700 de noi locuri de munca au fost create prin POS CCE 2007-2013”, preluat în martie 2013 de ADR Nord-Est, cu un grad de absorbtie de 6,7% si adus la 94% absorbtie financiara.
POR 2014-2020 are o alocare regionala estimata de aproximativ un miliard de euro. Regiunii Nord-Est îi va reveni 17,35 % din alocarea nationala.

Conducerea CDR Nord-Est este asigurata în noul mandat de un an de Dumitru Buzatu, presedinte al Consiliului Judetean Vaslui, iar ca vicepresedinte a fost desemnat Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau.

„Fiind prima reuniune a Consiliului în formula stabilita de alegerile locale din iunie 2016, a fost si o oportunitate de a ne cunoaste mai bine; membrii de traditie si-au împartasit experientele anterioare în colaborarea cu organizatia noastra, iar participantii mai noi au avut ocazia sa ne cunoasca mai indeaproape activitatea. Preocuparea de a asigura un grad înalt de absorbtie a fondurilor europene în perioada 2014-2020, dar si dorinta de a colabora în vederea dezvoltarii socio-economice a întregii Regiuni, au fost împartasite de toti participantii în aceeasi masura”
Vasile Asandei, directorul general al ADR Nord-Est


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ