Ordinea de zi a sedintei ordinare a Consiliului Local Onesti, ce va avea loc joi, 19 noiembrie, de la ora 14, cuprinde nu mai putin de opt proiecte de hotarâre, ce se regasesc in cerintele comunitatii.

Astfel, dupa rectificarea bugetului local al municipiului va fi dezbatut in vederea aprobarii bugetul de venituri si cheltuieli al SC Termon CT, iar alte doua proiecte de hotarâre vizeaza darea in folosinta gratuita a Catedralei Ortodoxe “Pogorârea Sfântului Duh” si a Bisericii Ortodoxe “Maria Magdalena” catre parohiile ce poarta acelasi nume cu aceste lacasuri de cult. Este de remarcat faptul ca in urma cu câteva luni s-au mai aflat pe ordinea de zi aceste proiecte de hotarâre dar ele nu au intrunit numarul de voturi pentru a fi aprobate.

Sunt de asteptat dispute legate de aprobarea Planului de administrare al SC Domeniul Public si Privat SA pentru perioada mai 2015 – aprilie 2019 si pentru aprobarea  ajutorului de incalzire a locuintelor in perioada sezonului rece  (1 noiembrie 2015 – 31 martie 2016) din municipiul Onesti.

Aceste proiecte il au ca initiator pe Alexandru Cristea, viceprimar cu atributii de primar in timp ce consilierii locali Ciprian Zarzu, Stefan Martin si Elena Pascu Apavaloaie, ce fac parte din grupul consilierilor Partidului National Liberal, au initiat proiectul de hotarâre privind Certificarea energetica a cladirilor de interes si utilitate publica locala. Tot la aceasta sedinta va fi prezentat si Memoriul general si Raportul de mediu privind Actualizarea Planului Urbanistic General al municipiului Onesti.