Consiliul Concurenței a autorizat operațiunea prin care societatea Popasul Trebeș a preluat compania Pambac, ambele din Bacău. Autoritatea de Concurență a analizat această operațiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața romȃnească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante.

Popasul Trebeș, controlată de omul de afaceri Eusebiu Guțu, comercializează îngrășăminte chimice, dar și cereale și alte produse agricole (grâu, porumb, orz etc.). Compania mai este activă pe piața închirierii de bunuri proprii și pe piața serviciilor de transport rutier.

Popasul Trebeș deține și compania Cerealcom Bacău, care este prezentă pe piața comerțului cu îngrășăminte chimice, piața comerțului cu cereale, grâu, porumb și floarea-soarelui, și a prestării de servicii în acest domeniu, respectiv recepționarea, depozitarea, condiționarea, uscarea și livrarea cerealelor, precum și pe piața închirierii de bunuri proprii.

Pambac activează, în principal, pe piața producției și comercializării produselor de morărit (făină de grâu, tărâțe și mălai), a pâinii și a specialităților de panificație, a produselor zaharoase și de cofetărie etc.

Eusebiu Guțu, asociatul unic al firmei Popasul Trebeș, s-a clasat anul trecut pe locul 154 al Top 300 Capital, cu o avere estimată la 35-37 milioane de euro. El este fiul lui Anton Guțu, cel care a înființat compania în anul 1991.

Alte articole