Consilierul local din comuna Pârgaresti care, luni dupa-amiaza, a ars de viu in autoturismul sau, in parcarea din fata Finantelor Publice Onesti ar fi amenintat Fisc-ul ca are de gând sa-si ia zilele.

Surse din rândul anchetatorilor spun ca acest lucru s-ar fi intâmplat la finele lunii iulie, atunci când a purtat si ultima corespondenta cu cei de la Finante.

Le-a cerut sa anuleze actiunile de executare si sa permita familiei sa vânda spatiile, pentru a incasa mai multi bani. In acea cerere, la final, a scris intr-o fraza ca el oricum va plati cu viata pentru asta.

PUBLICITATE

Oficialii de la Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Bacau spun ca nu pot divulga continutul cererii pentru ca intervine secretul fiscal.

„Domnul a inaintat catre Serviciul Fiscal Municipal Onesti (SFM), in data de 21 iulie 2014, o solicitare de «anulare a executarii silite» pentru garantia depusa in vederea obtinerii esalonarii la plata.

La doua zile dupa depunerea acestei solicitari, a fost informat in scris de catre SFM Onesti, despre faptul ca impotriva actelor de executare silita se introduce contestatie la instanta judecatoreasca competenta”, a declarat Adrian Anghel, purtator de cuvânt la AJFP Bacau.

In ziua tragediei, barbatul nu a mers la Fisc si probabil ca a ales intentionat acea parcare.

Firma consilierului din Pârgaresti avea datorii la stat de peste 48.000 de lei. A cerut esalonarea datoriilor pe o perioada de trei ani si se afla in procedura de executare silita.

In data de 19 septembrie era stabilit al 4-lea termen de licitatie pentru valorificarea garantiilor constituite in vederea acordarii esalonarii la plata a datoriilor, ce constau intr-un spatiu comercial in suprafata de 129 mp in Pârgaresti si o autoutilitara. Cercetarile in acest caz continua, iar varianta pe care se indreapta ancheta este cea a sinuciderii.

„Facem mentiunea ca persoana decedata in evenimentul nefericit desfasurat ieri (n.r.- luni), 8.09.2014, in municipiul Onesti, nu a intrat in contact cu personalul Serviciului Fiscal Municipal Onesti la data evenimentului. Cladirea in care functioneaza Serviciul Fiscal Municipal Onesti se intâmpla sa fie situata in centrul municipiului alaturi de alte institutii.”
Adrian Anghel, purtator de cuvânt la Administratia Judeteana a Finantelor Publice Bacau

FOTO: Onestiul.ro


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ