Conferinta regionala Regio Nord-est reuneste autoritati si beneficiari de finantari europene (Foto: Petru Done)

Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Est organizeaza miercuri, 25 noiembrie, Conferinta regionala „REGIO – investitiile pentru dezvoltare locala continua!”. Evenimentul va avea loc la Piatra Neamt. In fiecare an, conferinta reuneste reprezentanti ai Autoritatii de Management, ai Organismului Intermediar, beneficiari si consultanti care au fost implicati in aplicarea Programului Operational Regional (POR) Regio 2007 – 2013 si care folosesc aceasta oportunitate pentru a impartasi impresii, informatii utile si lectii invatate pe parcursul derularii programului.

Conferinta din acest an lanseaza noile provocari ale urmatoarei perioade de programare. Pe lânga investitii in infrastructura sociala si rutiera, in sanatate, educatie si turism, POR 2014 – 2020 va finanta si alte categorii de proiecte: reabilitarea termica a cladirilor publice, lucrari de cadastru si centre de transfer tehnologic.

La eveniment este asteptat Gabriel Friptu, director general pentru Programe europene in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, care impreuna cu Vasile Asandei, directorul general al ADR Nord-Est, va aborda tema „Regiunea Nord-Est la startul pentru finantarile POR 2014 – 2020”. Directorul Organismului Intermediar POR al ADR Nord-Est, Nicolae Burghelea, va dezvolta tema „Regio 2007-2013 – rezultate in regiunea Nord-Est”, iar Ionut Trinca, sef de serviciu in Ministerul Dezvoltarii, va modera panelul de dezbateri cu tema „Dezvoltarea urbana – provocari actuale si perspective pentru viitor”, la care sunt asteptati, intre altii, Pietro Elisei, vicepresedinte al Societatii Internationale a Profesionisilor in Amenajare Teritoriala, si Elena Rastei, directorul Consiliului Român pentru Cladiri Verzi.

PUBLICITATE

Conferinta se va incheia cu decernarea premiilor „Campionii Regio Nord-Est”, concurs in care au fost nominalizate sase municipalitati, dar si administratori de proiecte POR din judetul Bacau.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ