Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau a deschis, ieri, prima editie a Conferintei Nationale „C(onsiliere) E(ducatie) D(ezvoltare) O(rientare) – CEDO 2015”, care se va desfasura in orasul nostru, pâna pe 9 octombrie. Evenimentul, ce marcheaza o activitate de 10 ani de consiliere si orientare in cariera la institutia de invatamânt superior bacauana, este organizat la initiativa Departamentului de Consiliere Profesionala, in parteneriat cu Consiliul Judetean Bacau, Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala, cu sprijinul unor sponsori.

Participa, cu diferite conferinte in plen, profesori de la 15 universitati din tara, din Cluj, Brasov, Iasi, Timisoara, Bucuresti, Ploiesti, Galati, Arad, Pitesti, Craiova, Sibiu, Suceava, dar si din Chisinau. Sunt incluse workshop-uri, mese rotunde, dezbateri, ateliere de comunicari stiintifice, organizate in 10 activitati distincte, interactive, lucrative. Sunt cooptati in acest amplu proiect consilieri scolari din mediul preuniversitar si mediul academic, reprezentanti ai centrelor de cariera din universitati, cadre didactice din sistemul preuniversitar si universitar, absolventi ai institutiei de invatamânt superior, elevi si studenti, dar si angajatori din domeniul economic, industrial, didactic etc. Grupul tinta il reprezinta 40 de elevi din liceele bacauane.

UVA conferinta prof.Valentin Nedeff

PUBLICITATE

„Universitatea noastra incearca sa realizeze, in aceasta zona a Moldovei, obiective marete, iar prin programele de licenta, master si doctorat sa asigure resursa umana atât de necesara, o resursa umana calificata, cu aptitudini si competente”, a declarat in cuvântul de deschidere prof.univ.dr.ing. Valentin Nedeff, rectorul Universitatii „Vasile Alecsandri” din Bacau. Profesionalizarea serviciilor de consiliere, Virtualizarea formarii, Consilierea in spatiul universitar, Lectii ale trecutului pentru Scoala viitorului, Interventia in criza in spatiul de viata, Biblioteca vie – povesti de succes ale absolventilor si Voluntariatul – povestea frumoasa si responsabila a studentiei sunt doar câteva teme si ateliere de lucru sau workshop-uri care se vor organiza in aceste zile in universitatea bacauana.

Scopul conferintei este de a coagula un pol complex (elevi, studenti, consilieri, profesori, absolventi, angajatori) de reflectie si interventie in domeniul consilierii si orientarii in cariera, precum si al domeniilor conexe (stiintific, didactic, psihosocial, antreprenorial) in vederea asigurarii unei integrari sociale, scolare si profesionale superioare pentru elevi, studenti si tineri absolventi.

UVA conferinta prof. Venera Cojocariu

„Am organizat aceasta conferinta pentru a marca si cei 10 ani de activitate a Departamentului de Consiliere Profesionala din universitatea noastra. In al doilea rând, am considerat ca problema consilierii profesionale este una vitala a relatiei intre scoala si piata muncii, dar ne dorim, de asemenea, sa strângem legatura intre universitate, elevi, studenti si mediul de afaceri.”
prof.univ.dr. Venera Mihaela Cojocariu, directorul Departamentului de Consiliere Profesionala din Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ